Eef Coolen, Jan Kriekels en Bart Lens experts in 'De Barak van Bartel'

maandag 4 juli 2016

Bartel van Riet krijgt in het nieuwe Discovery-progamma 'De Barak van Bartel' hulp van niemand minder dan landschaps- en tuinarchitect Eef Coolen, art director en designer Jan Kriekels en architect Bart Lens.

In deze lokale productie gaat hij samen met deze experts op zoek naar het strafste, mooiste en meest bijzondere tuinhuis van de lage landen. Vlaamse en Nederlandse tuinen herbergen duizenden opmerkelijke schuurtjes en tuinhuizen die de moeite waard zijn om in het zonnetje te zetten. Per aflevering worden vier tuinhuizen bezocht en daarbij wordt de mooiste barak uitgekozen. Bartel krijgt daarvoor de hulp van Eef, Jan en Bart en samen onderzoeken ze hoe de barakken tot stand zijn gekomen, welk uniek verhaal ze herbergen en vooral wie de interessante eigenaars zijn.


In de vijfde en laatste aflevering wordt uit deze selectie één winnaar gekozen en daarnaast bekroont Bartel samen met de kijker de meest unieke creatie tot 'Barak van het jaar 2016'. Met alle kennis die Bartel onderweg verzamelt, bouwt hij in het Vrijbroekpark in Mechelen zijn eigen ultieme schuur: 'De Barak van Bartel'.

Eef Coolen (30) is een van de weinige vrouwelijke landschaps- en tuinarchitecten van ons land. Na vijf jaar als journaliste bij Het Belang van Limburg hing ze haar pen tijdelijk aan de wilgen. Het buitenleven riep haar en ze startte Bolster, haar eigen tuinbedrijf. Haar doel is om mensen te inspireren en te verbazen met haar designs. Sinds vorig jaar schrijft zij echter weer en maakt zij wekelijks een dubbele pagina vol over 'groen' in alle soorten en vormen voor Het Belang van Limburg. Ook presenteert zij 'Natuurlijk!', een programma op het regionale TV Limburg. Eef is helemaal thuis in tuinen en voor 'De Barak van Bartel' verkent ze bijzondere bouwwerken in Vlaanderen en Nederland.

Jan Kriekels (55) is een excentrieke art director en designer. Na zijn studies (experimentele psychologie, entropie, antropologie, economie en internationale marketing) nam Jan het bedrijf van zijn vader over en werd zo CEO van JAGA. Hij blies het bedrijf nieuw leven in door de focus te verleggen van de doorsnee radiator naar meer design radiatoren. Zijn doel is om zijn bedrijf te blijven voeden met nieuwe ideeën en invalshoeken. Vandaag maakt het bedrijf gebruik van innovatieve verwarmingstechnologie. Onder zijn leiding heeft het bedrijf al verschillende internationale design en export awards gewonnen.

Bart Lens (57) is een architect, maar hij ziet zichzelf eerder als een rationele artiest. Hij focust zich niet alleen op architectuur, maar ook op productontwikkeling en interieurvormgeving. In 1995 begon hij zijn eigen architectenbureau Lens°Ass in Hasselt. Bart Lens volgt steeds zijn eigen weg, zijn creativiteit leidt vaak tot verrassende en verfrissende resultaten: een gerechtsgebouw in de vorm van een boom, een grote lamp waar 5 mensen in kunnen of een tafel die op en neer beweegt. Bart publiceerde het boek: 'Lens°Ass Architect' waarin hij allerlei projecten van zijn hand voorstelt. In De Barak van Bartel laat hij zijn licht schijnen over bijzondere tuinhuisarchitectuur.

'De Barak van Bartel' is gebaseerd op het originele format 'Shed of the Year', gecreëerd door Plum Pictures, en wordt geproduceerd door BlazHoffski België.

'De Barak van Bartel', vanaf vrijdag 23 september om 21.00 uur bij Discovery Channel.


DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    00:05
    Journaallus
  • 23:50
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 06:40
    Vos en Haas
    21:00
    Geen uitzending
  • 06:45
    Nils Holgersson
    01:25
    Geen uitzending
  • 02:50
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 02:40
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 02:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 06:45
    Offspring
    01:00
    The Flying Doctors
  • 06:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:20
    ER
  • 05:55
    Geen uitzending
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:35
    Love Island
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:50
    Castle
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 06:34
    Diy on wheels
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 06:15
    De Chalet aan de Semois
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 06:00
    FIM Motocross World Championship
    01:00
    Six Nations
  • 06:30
    All Creatures Great and Small
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 06:46
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 04:30
    Suhoor Stories
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 06:49
    Lief Monster
    00:25
    Sophie & Jeroen