'Dubbelleven': nieuwe fictiereeks voor Eén

donderdag 20 mei 2010

Op 31 mei gaan Eén en Eyeworks Film & TV Drama van start met de opnames van 'Dubbelleven', een nieuwe dertiendelige midweekreeks voor Eén. Daarin ontdekken twee vrouwen na de dood van hun partner dat hun geliefde er een tweede, geheime relatie op nahield. De hoofdrollen van 'Dubbelleven' worden vertolkt door Lucas Van den Eynde, Barbara Sarafian, Lotte Heijtenis, Geert Van Rampelberg en Jurgen Delnaet.

Mark (Lucas Van den Eynde) woont al bijna achttien jaar samen met Karen (Barbara Sarafian). Samen hebben ze twee kinderen, Maarten (Joren Seldeslachts) en Hanne (Emilia Florentie). Mark is de kostwinner van het gezin en Karen ontfermt zich over het huishouden. Als succesvolle architect is Mark veel van huis, maar Karen maakt zich daar geen zorgen over.


Maar in werkelijkheid zit Mark op die momenten bij Nina (Lotte Heijtenis), een jonge en aantrekkelijke carrièrevrouw met wie hij al anderhalf jaar een loft deelt. Iets minder dan een jaar geleden zijn Mark en Nina zelfs getrouwd. Nina weet niet dat Mark er elders nog een vriendin en twee kinderen op nahoudt, en denkt net als Karen dat ze de enige is in zijn leven.

Wanneer Mark om het leven komt bij een ongeval op een bouwwerf, ontdekken Karen en Nina tot hun afgrijzen dat Mark hen jarenlang voorgelogen heeft. Hij verdeelde zijn tijd netjes tussen zijn gezin met Karen en zijn relatie met Nina. En toch zijn beide vrouwen in eerste instantie eerder kwaad op elkaar dan op hem.

Door de dood van Mark komen Karen en Nina in een eigenaardige situatie terecht. Wie heeft waar recht op? Wie kan op de begrafenis de plaats van vrouw opeisen? Karen, die al langer samen is met Mark en twee kinderen van hem heeft? Of Nina, die zijn wettige echtgenote is? Na de begrafenis wacht beide vrouwen een leven zonder Mark. Ze moeten hun leven een nieuwe wending geven en met vallen en opstaan opnieuw hun eigen weg zoeken...

'Dubbelleven' is een dertiendelige reeks met afleveringen van telkens vijftig minuten. Ze wordt volledig op locatie gedraaid in Mechelen. 'Dubbelleven' wordt geproduceerd door Eyeworks Film en TV drama, het productiehuis dat ook instond voor de productie van films als 'Dossier K', 'De zaak Alzheimer', 'Ben X' en televisieseries als 'Flikken', 'Jes' en 'Vermist'. De productie is in handen van de mensen achter 'Vermist'.

Mark Nuyens (Lucas Van den Eynde)
Mark Nuyens is een succesvol architect en bouwpromotor. Hij heeft twee vrouwen, maar hij heeft zijn leven perfect rond dat gegeven georganiseerd. Lucas Van den Eynde is in Vlaanderen genoegzaam bekend van zijn rollen als André Vangenechten in 'Van vlees en bloed', Bucky Laplasse in 'Het eiland', Guido Versavel in 'Aspe' en Nico Maes in 'Matroesjka’s'.

Karen Van Dijck (Barbara Sarafian)
Karen is huisvrouw en de moeder van Marks kinderen. Ze heeft het gevoel dat het leven aan haar voorbijgaat. Barbara Sarafian gooide hoge ogen met haar vertolking van Matty in de film 'Aanrijding in Moscou'. Ze was in de bioscoop ook te zien in 'Meisjes' en 'SM-rechter'. Op televisie speelde Sarafian onder meer mee in 'Alles kan beter' en 'Spike'. Later dit jaar is ze te zien in 'Zot van A' van Jan Verheyen.

Nina Overstijns (Lotte Heijtenis)
Nina is de wettige echtgenote van Mark. Nina is intelligent, knap en altijd stijlvol gekleed. Haar carrière in het reclamebureau is belangrijk voor haar. Lotte Heijtenis was op televisie te zien als Charlotte in 'De smaak van De Keyser' en hoofdpersonage Jes in 'Jes'. Later dit jaar zal ze te zien zijn in 'Zot van A'. Heijtenis is ook actief in het theater.

Johan Van Neygem (Jurgen Delnaet)
Johan is een leraar van Marks zoon Maarten. Hij heeft nog samen school gelopen met Maartens oom Ruben. Johan is de tegenpool van Ruben; hij houdt helemaal niet van avontuur. Jurgen Delnaet schitterde als vrachtwagenchauffeur Johnny in 'Aanrijding in Moscou'. Hij had onder meer gastrollen in 'Witse', 'Vermist' en 'Flikken' en is actief bij verschillende theatergezelschappen.

Ruben Nuyens (Geert Van Rampelberg)
Ruben is de jongere broer van Mark. Een knappe kerel, maar minder afgeborsteld dan Mark. Ruben houdt van avontuur. Hij leeft voor het nu, zonder al te veel verantwoordelijkheden. Geert Van Rampelberg was eerder dit jaar te zien als Leonard Junior in 'Oud België'. Op televisie vertolkte hij de rol van Dick Degroot in 'De Parelvissers', Brik Delsing in 'Zone Stad' en Koen Verberk in 'Code 37'.

Julia Van Dijck (Chris Lomme)
Julia is de moeder van Karen. Ze is net als Karen zelf altijd huisvrouw geweest. Julia is een beetje een bemoeial, zij het dan met de beste bedoelingen. Chris Lomme heeft een rijkgevuld palmares, maar de laatste jaren was ze onder meer te zien in 'Katarakt', 'De Rodenburgs' en de bioscoopfilm 'Soeur Sourire'. Ze heeft ook een rol in de nieuwe Eén-reeks 'Het Goddelijke Monster'.

Alfons Van Dijck (Arnold Willems)
Alfons is de vader van Karen. Hij heeft goed geboerd en is net met pensioen gegaan. Hij is conservatief, maar heeft het beste voor met Karen. Arnold Willems verbaasde eerder dit jaar vriend en vijand met zijn ijzersterke vertolking van theaterdirecteur Leonard in 'Oud België' op Eén. Hij was ook jarenlang te zien als Georges Coppens in 'Wittekerke' en vertolkte onder meer gastrollen in 'Witse', 'Amika', 'Meiden van de Wit', 'Dag & Nacht' en 'Zone stad'.

Maarten Nuyens (Joren Seldeslachts)
Maarten is de zoon van Mark en Karen. Hij doet er alles aan om populair te zijn. Joren Seldeslachts vertolkte de hoofdrol in de films 'Blinker' en 'Blinker en het Bagbag-juweel', naar de boeken van jeugdauteur Marc De Bel, en de rol van Ruben Rietlander in 'Blind'. Daarnaast vertolkte hij onder meer gastrollen in 'Witse', 'FC De Kampioenen', 'Vermist' en 'Code 37'.

Nathalie Van Dijck (Tine Laureyns)
Nathalie, de jongere zus van Karen, werkt in een ziekenhuis in Bolivia. Tine Laureyns vertolkt de rol van Morgane Maes in 'Familie' en was vorig jaar te zien als inspecteur Boons in 'Thuis'. Ze had ook gastrollen in 'Goesting' en 'Flikken'.

Bert Overstijns (Jos Verbist)
Bert, een huisarts, is de vader van Nina. Hij heeft haar alleen opgevoed nadat zijn vrouw hem heeft verlaten. Jos Verbist speelde de rol van politieagent Wilfried in 'Van Vlees en bloed', Roland in 'Oud België' en Vic in 'Heterdaad'. Daarnaast vertolkte hij ondermeer gastrollen in 'Witse' en 'Flikken'.

Niels (Pieter Genard)
Niels is een collega en vriend van Nina. Pieter Genard vertolkte de rol van Kurt in 'Dagen zonder Lief' en die van Kevin in 'Kassablanka'. Daarnaast had hij gastrollen in 'Witse', 'Vermist', 'Rupel' en 'Flikken'. Hij is lid van theatercollectief Lazarus en speelde onder meer in stukken van De Onderneming, KVS, Het Paleis, 't ARSENAAL, Braakland/ZheBilding en Antigone.

Romy (Lynn Van Royen)
Romy is een klasgenote van Maarten. Ze draagt graag donkere kledij en make-up, maar onder dat stoere imago zit een intelligent en empathisch meisje. Lynn Van Royen speelde de rol van Natascha in het fictiefeuilleton '180' en was ook te zien in de bioscoopfilm 'De helaasheid der dingen'. Daarnaast had ze onder meer gastrollen in 'Dag & Nacht' en 'Code 37'.

Hanne Nuyens (Emilia Florentie)
De elfjarige Hanne is de dochter van Mark en Karen en het zusje van Maarten. Emilia Florentie vertolkt de rol van Hanne Nuyens.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Jacques en Axel trekken naar de rommelmarkt in het centrum van Gent. Stand-upcomedian Henk Rijckaert vormt een duo met Jacques, terwijl Belle Perez met Axel op stap gaat. Samen gaan ze op zoek naar objecten die het meeste geld gaan opleveren tijdens de veiling.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    02:30
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    07:30
    Wordt aangekondigd
  • 07:35
    Mush Mush en de Zwammetjes
    05:00
    Geen uitzending
  • 07:20
    VLOGLAB Mystery #Stories
    05:15
    Geen uitzending
  • 06:55
    Blind getrouwd: Australië
    01:45
    Geen uitzending
  • 00:50
    Geen uitzending
    11:30
    Sturm der Liebe
  • 01:30
    Geen uitzending
    01:10
    Walker, Texas Ranger
  • 07:25
    Married ... With Children
    01:25
    Baywatch
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    04:50
    Geen uitzending
  • 07:40
    Neighbours: A New Chapter
    03:10
    Geen uitzending
  • 07:40
    Geen uitzending
    02:20
    Backroad Truckers
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:15
    Extreme Makeover: Home Edition
  • 07:25
    A Murder in the Family
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 07:32
    Voor u getest
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 06:30
    Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
    02:30
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 04:10
    Tennis: Charleston Open 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 07:25
    Father Brown
    02:20
    Scott & Bailey
  • 07:39
    Goedemorgen Nederland
    02:17
    NOS Journaal
  • 07:15
    Tijd voor Max
    02:19
    Nieuwsuur
  • 07:33
    Splat & Seymour
    02:31
    Podium Zwart Unplugged