Dirk Tieleman verdedigt zich in 'De Zevende Dag'

zaterdag 29 september 2007

Afgelopen woensdag ging bij VTM 'Sterren op het ijs' in première. Een nieuwe afvalrace op het ijs met 12 bekende Vlamingen. Eén van hen is voormalig VRT-journalist Dirk Tieleman. Hij kreeg de voorbije dagen dan ook bakken kritiek over zich heen. Zondag mag hij zich verdedigen bij zijn oude werkgever in 'De Zevende Dag'.

Mag een voormalig topjournalist van de openbare omroep zich tijdens zijn pensioen amuseren bij een commerciële concurrent? Heel wat ex-collega's van Tieleman kunnen het blijkbaar niet verkroppen. De man zelf geniet van zijn avontuur. Zelfs wanneer ex-collega Louis Van Dievel zijn schaatsavontuur compleet afbreekt, blijft Tieleman overeind. Hij geeft toe dat hij zelf met heel wat vooroordelen aan het schaatsen begon maar heeft ondertussen al veel bijgeleerd. 'Ik vind het hoog tijd om ook andere dingen te ontwikkelen.', aldus Tieleman afgelopen donderdag in de krant.

Zondagochtend keert Tieleman even terug naar de Reyerslaan. In 'De Zevende Dag' mag hij oud-collega Alain Coninx gaan uitleggen waarom hij gekozen heeft voor 'Sterren op het ijs'. Na alle kritiek van de voorbije week mag hij zijn kersverse schaatscarrière daar verdedigen. Wordt vervolgd...

Lees ook:  VRT-journalist vernietigend over ijs-ster Dirk Tieleman

DOSSIER: Sterren Op Het IJs

volledig dossier

logo Canvas logo

Twee Finse grotduikers komen om het leven in een diepe grot ergens in Noorwegen. Nadat een officiële Noorse bergingsoperatie met de hulp van Britse experten is afgeblazen, besluiten de overblijvende duikers van de groep zelf naar hun overleden vrienden op zoek te gaan. De documentaire brengt verslag uit van deze geheime en gevaarlijke duikmissie. Naast de enorme fysieke inspanning vereist de zoektocht ook mentaal veel van de ervaren duikers. Ze hebben de families namelijk beloofd dat ze weer herenigd zullen worden met hun omgekomen gezinsleden. Documentaire van Juan Reina.

'Diving into the Unknown', om 22.40 uur op Canvas.