'De Italiaanse Droom' (vtm) : ontdek de koppels!

zondag 23 november 2008

Vlaanderen vaarwel zeggen en verhuizen naar het zonnige zuiden. De stress en de drukte in ons vlakke landje inruilen voor een nieuw leven, ver weg van alle drukte én onder de Italiaanse zon. Velen dromen ervan, maar wie gaat er echt voor? Dit zijn de koppels uit 'De Italiaanse Droom'

<


STRONG>Elke en Erwin uit Kortrijk

Elke (23) en Erwin (36) uit Kortrijk zijn één jaar samen en in verwachting van hun eerste kind. Samen baten ze brasserie St. Amands uit. Ze willen hun brasserie graag inruilen voor de relaxte sfeer van het buitenland. Ze hebben de St. Amands dan ook meteen te koop gezet. Erwin droomt al heel lang van een eigen B&BFoto vtm en wil er helemaal voor gaan. Dat Italië hét land van de autosport is, is voor hem een groot pluspunt. Hij is immers een fervent karting-fanaat. Erwin is opgeleid in de bouw en een manusje-van-alles. Zowel hij als Elke zijn harde werkers. Al is de Italiaanse taal hen vreemd, toch weten ze al één ding: "no lavorare, no saldi" (geen werk, geen geld). Elkes zwangerschap is geen probleem. Erwin zal met plezier voor 2 werken. Zo kan Elke toch nog genieten van haar zwangerschap in de Italiaanse zon.

Eline en Jan uit Gent

Eline en Jan zijn twee sportieve twintigers uit Gent. Zij is pas afgestudeerd als Foto vtmkleuteronderwijzeres en hij werkt als account manager. Ze hebben mekaar leren kennen in de volleybalscene, want zowel Jan als Eline spelen volleybal op topniveau. De handen uit de mouwen steken is hen ook niet vreemd. Zo zijn ze hun rijhuisje in Gent aan het renoveren. Hun ultieme droom echter is een nieuw leven in het buitenland beginnen. Bij Jan zit deze microbe in de familie. Zijn zus baat een chambre d'hôtes uit in Frankrijk en zijn broer woont in Amsterdam. Nu is het aan dit jongste koppel om een succesvolle zaak in het buitenland te beginnen.

Annie en Rudi uit Genk

Annie (43) en Rudi (41) baten hun eigen taverne/restaurant De Molen uit in Genk. Hoewel Rudi kok is van opleiding, doet hij de zaal en Annie de keuken. Rudi is erg Foto : vtmklantvriendelijk, maar ook een beetje chaotisch. Lastige klanten worden zonder pardon door Annie buitengezet, want Rudi krijgt dit niet over zijn hart. Ze vullen mekaar dan ook perfect aan. In oktober hebben Rudi en Annie de zaak verbouwd. Ook hun huis hebben ze grondig aangepakt. Toch hebben ze één ultieme droom: de zaak verkopen en iets nieuws opstarten in het Zuiden. Ook al is Italië hun droombestemming bij uitstek, hun Italiaans reikt niet verder dan 'ciao bella'!

An en Jos  uit Loppem

An en Jos zijn twee jonge dertigers uit Loppem. Ze hebben mekaar in Mallorca leren Foto : vtmkennen toen ze daar allebei werkten als vakantiebegeleider. Jos werd al vroeg gebeten door zijn passie voor het buitenland. Hij studeerde toerisme en heeft lang als reisleider gewerkt. An is momenteel actief op de computer crime unit bij de federale gerechtelijke politie. Jos en An zijn echte doe-het-zelvers. Verven, plakken, vloeren leggen, kastjes ineensteken, … ze zijn van alle markten thuis. Samen hebben ze een dochtertje van één jaar, Maité. Haar zien opgroeien in een pittoresk Italiaans dorpje, is dan ook hun grootste droom.

Ruben en Willem uit Antwerpen

Ruben (31) is de schoonbroer van de 30-jarige Willem, en heeft samen met Willems zus drie kinderen: Luna, Romeo en Billy. De schoonbroers vullen elkaar perfect aan. Beiden wonen ze in Antwerpen. Ruben doet restauraties in het Nederlands textielmuseum, enFoto : vtm is gefascineerd door kunst, jazz, en design. Willem werkt al acht jaar in de bouw als coördinator. In zijn vrije tijd kookt hij enorm graag. Hij heeft een rijkelijke ervaring opgedaan via zijn opleiding in de koksschool. Willem is een joviale en goedlachse man. Hij is technisch onderlegd en eerder de "doener" van de twee. Ruben is de man met de visie. Als kunstkenner met een passie voor design kan hij zich verliezen in kunstzinnige interieurs, die voor de "gewone" mens eerder bizar zouden aandoen.

Ann en Eric uit Genk

Ann (47) en Eric (51) uit Genk baten samen de skipiste Kattevennen uit. Reeds 23 jaar delen ze lief en leed. En hun passie voor het buitenland. In 1986 wagen Eric en Ann zich Foto : vtmvoor een eerste keer aan een buitenlands avontuur. Ze trekken naar Spanje en openen er hun eigen snack- en strandbar. Later baten ze er een succesvol restaurant uit. Zeven jaar lang voelen Ann en Eric zich koning te rijk. Na deze gelukzalige periode worden ze uit hun zaak gezet. Ze keren noodgedwongen terug richting België. Naast zijn passie voor kleiduifschieten kan Eric zijn buitenlandervaring niet vergeten. Samen met Ann wil hij opnieuw het geluk proeven in het Zuiden. Voornamelijk het contact met de mensen, de warmte en de vriendelijkheid zijn troeven die ze niet in België vinden. En aangezien hun skipiste op matten nauwelijks nog rendeert, zijn ze vastbesloten om van hun droom werkelijkheid te maken.

'De Italiaanse Droom', vanaf maandag 24 november om 20.40 uur op vtm.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 21:35
    Amai zeg wauw!
    02:25
    Journaallus
  • 21:20
    Wielerclub Wattage
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 21:50
    Blind Gesprongen
    05:15
    Geen uitzending
  • 20:00
    Premier League Darts
    03:10
    Geen uitzending
  • 20:35
    Kingsman: The Secret Service
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 20:35
    The Courier
    01:15
    Geen uitzending
  • 21:35
    Baywatch
    15:45
    JAG
  • 21:15
    Danni Lowinski
    06:00
    Joe
  • 21:50
    Het Perfecte Plaatje
    01:45
    Geen uitzending
  • 20:35
    Booksmart
    02:05
    ER
  • 21:20
    NCIS: Los Angeles
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 21:45
    Interior Design Masters
    02:55
    Geen uitzending
  • 21:15
    World's Most Evil Killers
  • 20:35
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 21:53
    Roger
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 21:40
    Over (h)eerlijke groenten
    02:20
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 22:00
    Eden Hazard: Harten 10
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 22:00
    Beyond Paradise
    02:10
    The Change
  • 21:18
    Dit was het nieuws
    01:42
    NOS Journaal
  • 21:30
    Nieuwsuur
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 21:18
    Podium Zwart Unplugged
    03:24
    Sophie & Jeroen