Binnenkort nieuw op Eén: 'Vind Je Lief'

dinsdag 7 juli 2015

Vanaf 27 juli presenteert Bieke Ilegems 'Vind je Lief', een gloednieuw zomers reality-programma dat zich verdiept in de wereld van singles, daten en relaties. En dat met een beetje geluk ook enkele singles - een steeds groter wordende groep in ons land - aan de ware liefde helpt.

Er zijn in België maar liefst 1,6 miljoen singles; een aantal dat in vijftig jaar tijd verdrievoudigd is. Het is een gevarieerde groep die nog altijd groter wordt, en dat heeft op verschillende gebieden een impact. Het beïnvloedt de woningmarkt, de vrijetijdsbesteding, de opvoeding van kinderen, het aanbod aan dating-apps en zelfs de manier waarop producten verpakt worden in de supermarkt.


Samen met Bieke gaan singles in 'Vind je Lief' op zoek naar de ware liefde. Het programma kijkt daarbij niet alleen door de ogen van de kandidaten, maar ook door die van de socioloog, de psycholoog, de seksuoloog en de matchmaker.

Bieke Ilegems: 'Ik heb al heel uiteenlopende dingen voor televisie gedaan, maar dit is toch weer iets helemaal anders. Het is sowieso de eerste keer dat ik een programma presenteer op Eén en dan meteen dagelijks: spannend! Lang heb ik niet getwijfeld, want 'Vind je Lief' snijdt een interessant maatschappelijk fenomeen aan. We geven een gezicht aan de steeds groter wordende groep singles én verdiepen ons in de wereld van daten en relaties anno 2015.'

Het programma
'Vind je Lief' neemt deze zomer de wereld van singles, daten en relaties onder de loep. 'Vind je Lief' brengt singles samen en laat hen hun verhaal vertellen. Door de singles en hun ontmoetingen komen een heleboel grote en kleine issues rond de liefde aan bod. Issues die vaak heel erg herkenbaar zijn voor velen.

Hoe wonen singles en hoe betalen ze dat?
Hoe winkelen en koken ze voor hun eentje?
In welk mate spelen de kinderen een rol in de keuze van de nieuwe partner?
Hebben singles een seksleven en hoe regelen ze dat?
Wat zijn de grootste afknappers?
Scheiden ze te snel?
Wat mogen ze verwachten van een relatie?
Zijn ze misschien te veeleisend en te ongeduldig?

Het komt allemaal aan bod dankzij de verhalen van gewone mensen. Geregeld bespreekt ook een expert of specialist ter zake de thema’s die bij de singles leven en hoe ze daarmee omgaan.

De singles
De singles uit 'Vind je Lief' zijn mensen die je het gunt om een fijn lief te hebben. Hun leeftijd en levens zijn heel uiteenlopend. Ze zijn gescheiden, hebben nog nooit een langdurige relatie gehad, zijn nu pas klaar om zich te settelen, hebben kinderen, of willen er helemaal geen, ze werken of ze studeren … Ze zijn zoals jij en ik, alleen hebben ze toevallig geen lief om welke reden dan ook. Ze zijn wel allemaal optimistisch en staan open voor een nieuwe relatie.

Elke week zoomt 'Vind je Lief' in op drie singles; de hoofdfiguren in het verhaal van die week. Zij gaan elke dag op date. Eerst met iemand die ze zelf hebben gekozen, vakkundig begeleid door hun eigen hormonen. Op dag twee kiezen de familie, vrienden, collega’s of misschien zelfs een ex iemand voor hen uit. En de derde date is een voorstel van de matchmakers.

Toon (30) - Leuven
Guy (40) - Turnhout
Caroline (44) – Lovendegem
Bram (26) - Sint-Pieters-Leeuw
Yennis (24) – Wilrijk
Nabil (35) – Vilvoorde
JILL (28) – HASSELT
Eric (46) – Buggenhout
Johan (48) – Werchter
Wim (27) - Berchem
Stéphanie (23) – Antwerpen
Karina (23) – Sint-Truiden
Filip (41) – Oudergem
Dries (27) - Landen

De dates
De dates in 'Vind je Lief' zijn geen onnatuurlijke etentjes bij kaarslicht, ballonvaarten of picknicks onder de sterren. Niets is meer misleidend dan oppervlakkige romantiek als je elkaar écht wil leren kennen.

Daarom zijn de dates in 'Vind je Lief' spannende spelopdrachten, geïnspireerd op het echte leven, waarbij de potentiële koppels intens moeten samenwerken in competitieverband. Samen meubelen monteren, onder tijdsdruk shoppen, koken voor onverwacht bezoek, het huishouden klaar krijgen, kinderen bezig kunnen houden, of zonder een kaart de weg terug vinden.

Allemaal herkenbare situaties voor wie ervaring heeft met relaties. De kunst is om elkaar op die momenten nog steeds leuk te vinden en elkaar aan te vullen. Heel wat minder evident dan op een romantische date waar je je makkelijk van je beste kant kan laten zien.

Zijn de singles complementair? Kunnen ze blijven lachen onder stress? Steunen ze elkaar? Maken ze indruk op elkaar? Of sluimert er ergernis? Tijdens de dates van Vind je lief testen ze hun relatie nog voor ze zelfs begonnen is.

In de laatste aflevering van elke week nodigen de drie 'hoofdsingles' hun favoriete date opnieuw uit, voor een laatste spelopdracht. Wie die test doorstaat en nog steeds het gevoel heeft dat het klikt, wint een reis. Een kans om elkaar nog beter te leren kennen. En wie weet is dat het begin van iets moois.

Experte Rika Ponnet en haar team
Rika Ponnet, seksuologe en relatiebemiddelaar van relatiebureau Duet, springt mee op de kar van 'Vind je Lief'. Rika begeleidt al meer dan twintig jaar singles die op zoek zijn naar een vaste relatie.

Voor 'Vind je Lief' neemt Rika met haar team onder andere het 'matchmaking' voor haar rekening. Aan de hand van uitgebreide profileringen en intakegesprekken leren ze de singles kennen. Hoe lang is hij of zij single? Wat is de reden? Waar en hoe worden nieuwe contacten gelegd? Welke verwachtingen heeft iemand over een relatie? En over een partner? Wat zijn valkuilen? De singles worden gescreend door Rika en haar team om hen een zo goed mogelijke match voor te kunnen stellen.

Daarnaast is Rika er ook om toelichting te geven bij een aantal thema's, geplukt uit de wereld van singles.

Customs
Speciaal voor 'Vind je Lief' heeft de Belgische band Customs (Jelle Janse, Joan Govaerts, Yannick De Clerck en Kristof Uittebroek) de titelmuziek geschreven. Ze componeerden de song Some, over het verlangen naar die ene persoon, die je lief kan worden.

'Vinde Je Lief', vanaf maandag 27 juli op Eén.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 14:50
    Ridley
    00:05
    Journaallus
  • 13:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 14:55
    Mega Mindy
    21:00
    Geen uitzending
  • 14:10
    Wittekerke
    01:25
    Geen uitzending
  • 14:00
    Blind getrouwd: Australië
    00:50
    Geen uitzending
  • 14:30
    Sorority Secrets
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 14:50
    Airwolf
    00:45
    Geen uitzending
  • 14:35
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 15:10
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 15:10
    Friends
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 14:40
    ER
    01:05
    Neighbours: A New Chapter
  • 14:50
    Hawaii Five-0
    01:45
    Undercover Boss
  • 14:40
    Extreme Food Phobics
    00:35
    Love Island
  • 15:10
    Snapped
    00:50
    Castle
  • 15:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 15:16
    De tip
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 15:00
    Guillaume's Paris
  • 14:25
    FIM Motocross World Championship
    01:00
    Six Nations
  • 15:00
    Father Brown
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 15:00
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 15:01
    Kruisweg
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 15:11
    BarnKidz
    00:25
    Sophie & Jeroen