Ben Crabbé viert 5000ste 'Blokken' met strijd tussen topkandidaten

vrijdag 17 november 2017

Na 23 jaar, 6520 kandidaten en meer dan 175.000 vragen rondt 'Blokken' op zondag 10 december de kaap van liefst 5000 afleveringen.

Een absolute mijlpaal in de Vlaamse tv-geschiedenis. Om die uitzonderlijke verjaardag te vieren, keren vanaf maandag 20 november de beste kandidaten uit de laatste duizend afleveringen terug naar de quizarena van Ben Crabbé. De vier sterkste vrouwen en vier sterkste mannen nemen het tegen elkaar op in een spannende afvalrace. De twee besten komen tegen elkaar uit in de speciale jubileumuitzending op zondagavond 10 december.


Wie zijn deze topkandidaten ook al weer?
Alle kandidaten uit deze speciale reeks namen minstens zeven keer deel aan 'Blokken'. Vijf van hen staan in de top tien van sterkste kandidaten aller tijden. Onder hen ook de absolute recordhouders Saar Bossuyt (11 deelnames, 11 finales) en Drees Herfs (11 deelnames, 10 finales).

Hoe groot de hoofdprijs van deze reeks zal zijn, bepalen de deelnemers zelf. Per gevonden achtletterwoord in de finale komt er duizend euro in de gemeenschappelijke geldpot. Als dat in elke aflevering lukt, staat er in de finale van de 5000ste 'Blokken' 15000 euro op het spel. De twee finalisten winnen elk ook een prachtige reis.

De vier beste vrouwen

Saar Bossuyt (27) uit Kessel-Lo: 11 deelnames
Met 11 deelnames en 11 gespeelde finales is Saar al meer dan vier jaar de absolute recordhoudster van 'Blokken'. Het record is bij elk familiefeest nog altijd het belangrijkste gespreksonderwerp. Saar behaalde intussen haar doctoraat en verhuisde van Gent naar Kessel-Lo (bij Leuven) en werkt als marktonderzoekster. Ze kijkt met een gezonde spanning uit naar de 5.000-reeks. Al zal volgens haar veel afhangen van de afdruksnelheid.

Elise Stassen (30) uit Brugge: 9 deelnames
Elise is lerares Latijn en Nederlands in twee scholen in Knokke en nam amper zes maanden geleden voor het eerst deel aan 'Blokken'. Ze was toen net bevallen van haar zoon Andreas. Net als zes maanden geleden zorgt de kleine Andreas geregeld voor slapeloze nachten, maar dat hoeft voor Elise dus geen nadeel te zijn. Ze bereidt zich voor door geen enkele aflevering van 'Blokken' te missen.

Greet Ghysels (36) uit Lier: 8 deelnames
Enkele weken na Saar zette Greet haar indrukwekkende reeks in 'Blokken' neer. Bij de achtste deelname struikelde ze in de finale over het woord ‘drieling’. Binnenkort gaat Greet aan de slag als eindredactrice bij Dag Allemaal: het zal moeten blijken of dat een voordeel is. Haar baas ziet er in elk geval op toe dat ze àlles uit ‘de boekskes’ gelezen heeft. Ter voorbereiding heeft Greet zich extra toegelegd op alles wat met voetbal heeft te maken.

Isabelle Wullaerts (26) uit Heverlee: 7 deelnames
Isabelle werkt in Diegem als business controller. Daarnaast kan je haar vaak op de tennisterreinen van Lovanium in Leuven vinden. Met het geld dat ze bij haar vorige deelname verdiende, kon ze haar appartement een flinke upgrade geven. De gewonnen tv schonk ze aan haar moeder. Om zich voor te bereiden studeert ze, net als bij de eerste deelname, allemaal lijstjes: Tour-winnaars, ministers,… Ze houdt het allemaal bij.

De vier beste mannen

Drees Herfs (28) uit Maasmechelen: 11 deelnames
Bijna dag op dag drie jaar na Saar, strandde Drees op een zucht van een nieuw record. In zijn elfde aflevering stootte hij op een sterkere tegenkandidaat en behaalde hij nipt de elfde finale niet. Met het prijzengeld woonde hij onder andere twee maanden op Curaçao, waar zijn vriendin stage liep. Drees keert terug met één duidelijk doel: de 5000ste aflevering behalen én winnen. De geldpot zou door Drees bijzonder goed van pas kunnen komen: hij vroeg enkele maanden geleden zijn vriendin ten huwelijk.

Maarten Delvaux (33) uit Oostmalle: 9 deelnames
De sportjournalist van Het Nieuwsblad heeft nog altijd nachtmerries over zijn uitschakeling. Hoewel hij ooit in Argentinië poseerde bij het bord van de Steenbokskeerkring, werd een vraag over de andere keerkring hem in zijn negende deelname fataal. Hopelijk verschijnt Maarten uitgeslapen aan de start, want hij is intussen de trotse vader van Axel (16 maanden). In de aanloop naar de titanenstrijd, leest hij met nog meer zorg dagelijks de krant. Letterlijk van de eerste tot en met de laatste pagina.

Joël Hoylaerts (46) uit Leuven: 9 deelnames
Joël werd ooit door zijn stiefdochter voor 'Blokken' ingeschreven. Zijn ambitie was toen om één keer de finale te spelen. Uiteindelijk zou hij naar huis gaan met 8.000 euro, een smartphone en een flatscreen-tv. Joël is nog altijd persfotograaf en dus bevoorrechte getuige bij belangrijke gebeurtenissen: van topconcerten op Rock Werchter tot – helaas – aardbevingen in Italië. Ook zonder 'Blokken' in het vooruitzicht leest Joël drie kranten per dag. Hij maakt zich sterk dat dat volstaat als voorbereiding voor deze speciale reeks.

Brecht Castel (26) uit Leuven: 7 deelnames
Brecht is de derde Leuvenaar in de 'Blokken 5000'-reeks. Hij studeert in avondonderwijs 'internationale onderzoeksjournalistiek' en hoopt daarin ook werk te vinden. Tijdens zijn eerste deelname werd hij op tv opgemerkt door een vrouw die vond dat hij het perfecte lief voor haar dochter Anneleen zou zijn. Niet veel later leerde Brecht en Anneleen elkaar ook echt kennen. Met het prijzengeld van zijn eerste deelname kocht Brecht een topfiets en reed ermee van Leuven tot in de Balkan. Mocht Brecht opnieuw winnen, wil hij graag nog verder reizen.

Spelsysteem
De acht kandidaten nemen het drie weken lang tegen elkaar op in een poulesysteem:

In de eerste week spelen de vier vrouwen. Van zodra iemand twee keer wint, gaat ze door naar de finaleweek. Wie een keer verliest, krijgt sowieso een herkansing. In de tweede week is het de beurt aan de mannen. Ook zij spelen tot er twee winnaars overblijven. De derde week is de finaleweek: van maandag 4 december tot en met vrijdag 8 december spelen de vier overblijvers volgens hetzelfde systeem tegen elkaar.

Zondagavond 10 december verwelkomt Ben Crabbé de twee absolute toppers uit de reeks in de vijfduizendste aflevering, tijdens een bijzondere finale van de twee allerbeste 'Blokken'-kandidaten.

'Blokken 5000', vanaf maandag 20 november tot en met zondag 10 december om 18.30 uur op Eén.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 16:00
    Joanna Lumley's Britain
  • 16:00
    Radio 1: De wereld vandaag
    23:50
    Nachtlus
  • 16:00
    Lou
    21:00
    Geen uitzending
  • 16:00
    Superstore
    01:10
    Geen uitzending
  • 15:45
    Achter gesloten deuren
    01:30
    Geen uitzending
  • 14:55
    A Perfect Getaway
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 15:55
    MacGyver
    01:15
    Stargate SG-1
  • 15:35
    All Saints
    00:50
    Offspring
  • 15:50
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 15:45
    Big Brother
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 15:35
    Cold Case
    01:00
    Friends
  • 15:15
    Hawaii Five-0
    01:25
    Undercover Boss
  • 15:10
    The Block NZ
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 15:55
    Buried in the Backyard
    00:40
    Castle
  • 15:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 15:57
    Trap bouwen met roger
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 15:50
    Guillaume's Paris
  • 15:10
    FIM Motocross World Championship
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 15:50
    Midsomer Murders
    00:20
    Silent Witness
  • 15:23
    Op1
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 16:00
    NOS Journaal
    00:17
    Nieuwsuur
  • 15:58
    Kosmoo
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach