Belgacom voegt vier nieuwe HD-zenders toe

zaterdag 5 juli 2008

Belgacom heeft zijn pakket van Hoge Definitie-zenders deze week fiks uitgebreid. Het voegde niet minder dan vier nieuwe HD-zenders toe. De eerste is En HD, de eerste HD-zender van de VRT.

De openbare omroep zendt deze zomer de Tour de France en de Olympische Spelen in hoge definitie uit. En HD is ook beschikbaar bij de concurrenten Telenet, Indi, TV Vlaanderen en Coditel.

De tweede nieuweling is Eurosport HD. Eurosport zendt sinds eind mei ook in hoge definitie uit, maar de zender was nog niet in Belgi verkrijgbaar. Belgacom is nu de eerste aanbieder die de Nederlandstalige versie van Eurosport HD aan zijn pakket toevoegt. Tot slot zijn er ook France 2 HD en TF1 HD, de twee Hoge Definitie-versies van de gelijknamige Franse zenders.

Belgacom tv heeft zo in totaal dertien HD-zenders. Naast de vier nieuwe zenders waren ook Discovery HD, History Channel HD, EXQI Culture HD, EXQI Sport HD, Disney Cinmagic HD, National Geographic France HD, Luxe TV HD, 11 HD en Melody Zen HD al beschikbaar.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

Niels Destadsbader in 'Dansdate' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2014)

In deze halve finale strijden Sean & Allison, Kevin & Josje en Bieke & Erik voor een felbegeerd stekje in de finale. De drie duo's tonen het beste van zichzelf in maar liefst twee choreografien, aangeleerd door topchoreografen en beoordeeld door de jury en de kijker. Het belooft weer een verrassende mix van uiteenlopende dansstijlen te worden, waarin de deelnemende koppels zich van een heel andere kant laten zien tijdens de dans, de trainingen n daarbuiten.

'Dansdate', om 20.35 uur op VTM.