Belgacom voegt vier nieuwe HD-zenders toe

zaterdag 5 juli 2008

Belgacom heeft zijn pakket van Hoge Definitie-zenders deze week fiks uitgebreid. Het voegde niet minder dan vier nieuwe HD-zenders toe. De eerste is Eén HD, de eerste HD-zender van de VRT.

De openbare omroep zendt deze zomer de Tour de France en de Olympische Spelen in hoge definitie uit. Eén HD is ook beschikbaar bij de concurrenten Telenet, Indi, TV Vlaanderen en Coditel.

De tweede nieuweling is Eurosport HD. Eurosport zendt sinds eind mei ook in hoge definitie uit, maar de zender was nog niet in België verkrijgbaar. Belgacom is nu de eerste aanbieder die de Nederlandstalige versie van Eurosport HD aan zijn pakket toevoegt. Tot slot zijn er ook France 2 HD en TF1 HD, de twee Hoge Definitie-versies van de gelijknamige Franse zenders.

Belgacom tv heeft zo in totaal dertien HD-zenders. Naast de vier nieuwe zenders waren ook Discovery HD, History Channel HD, EXQI Culture HD, EXQI Sport HD, Disney Cinémagic HD, National Geographic France HD, Luxe TV HD, 11 HD en Melody Zen HD al beschikbaar.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

logo Canvas logo

Twee Finse grotduikers komen om het leven in een diepe grot ergens in Noorwegen. Nadat een officiële Noorse bergingsoperatie met de hulp van Britse experten is afgeblazen, besluiten de overblijvende duikers van de groep zelf naar hun overleden vrienden op zoek te gaan. De documentaire brengt verslag uit van deze geheime en gevaarlijke duikmissie. Naast de enorme fysieke inspanning vereist de zoektocht ook mentaal veel van de ervaren duikers. Ze hebben de families namelijk beloofd dat ze weer herenigd zullen worden met hun omgekomen gezinsleden. Documentaire van Juan Reina.

'Diving into the Unknown', om 22.40 uur op Canvas.