Belgacom voegt vier nieuwe HD-zenders toe

zaterdag 5 juli 2008

Belgacom heeft zijn pakket van Hoge Definitie-zenders deze week fiks uitgebreid. Het voegde niet minder dan vier nieuwe HD-zenders toe. De eerste is En HD, de eerste HD-zender van de VRT.

De openbare omroep zendt deze zomer de Tour de France en de Olympische Spelen in hoge definitie uit. En HD is ook beschikbaar bij de concurrenten Telenet, Indi, TV Vlaanderen en Coditel.

De tweede nieuweling is Eurosport HD. Eurosport zendt sinds eind mei ook in hoge definitie uit, maar de zender was nog niet in Belgi verkrijgbaar. Belgacom is nu de eerste aanbieder die de Nederlandstalige versie van Eurosport HD aan zijn pakket toevoegt. Tot slot zijn er ook France 2 HD en TF1 HD, de twee Hoge Definitie-versies van de gelijknamige Franse zenders.

Belgacom tv heeft zo in totaal dertien HD-zenders. Naast de vier nieuwe zenders waren ook Discovery HD, History Channel HD, EXQI Culture HD, EXQI Sport HD, Disney Cinmagic HD, National Geographic France HD, Luxe TV HD, 11 HD en Melody Zen HD al beschikbaar.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Echte Verhalen: de Buurtpolitie' (foto: VTM -  VMMa 2014)

De Buurtpolitie is terug. Hoofdinspecteur Tineke en haar partner Koen rukken uit wanneer er werd ingebroken bij een gezin, voor de vierde keer in zes maanden tijd. Tijdens de nachtshift rukken Brigitte en Eric uit na een oproep voor huishoudelijk geweld. Ze treffen een vrouw aan die al enige tijd door haar man mishandeld wordt.

'Echte verhalen:De Buurtpolitie', om 18.20 uur op VTM.

Dossiers