Audities 'So you think you can dance' gestart in Antwerpen

zaterdag 4 juli 2009

De hele week al vinden de audities plaats voor de nieuwe reeks van 'So you think you can dance'. Deze zal in het najaar plaatsvinden en uitgezonden worden op vtm en het Nederlandse RTL 5. De presentatie zal in handen liggen van RTL's Dennis Weening en de de Vlaamse rijzende televisiester An Lemmens. TV-Visie ging gisteren kijken hoe de audities verliepen.

Ze komen goed overeen, hebben dezelfde humor en vormen daardoor het ideale presentatieduo. Beiden hebben een muzikale achtergrond. Zij werkte eerder al voor TMF en hij voor MTV. Zowel de Vlaamse als de Nederlandse geselecteerde kandidaten kwamen gisteren gedurende 30 seconden in de Antwerpse Stadsschouwburg hun dansact opvoeren voor de jury.

De officile juryleden worden later pas beslist. Momenteel bestaat ze uit twee van onze noorderburen, drie Belgen, en n Amerikaan. Dan Caraty, de Amerikaan, is afkomstig uit Los Angeles. Hij werkte onder meer met Justin Timberlake, Britney Spears, Jessica Simpson en Kylie Minogue.

Euvgenia Parakhina is geboren in Gorki, Rusland. En woont sinds vijftien jaren in Rotterdam. Ze heeft deelgenomen aan het EK en het WK showdance. Ze behaalde maar liefst acht kampioenstitels in diverse disciplines. Daarnaast werkte ze mee aan 'Star Academy'. En ze was al in de vorige reeks van 'So you think you can dance' n van de juryleden.

Roberto Dacosta is ook Nederlander maar woont in Amsterdam. Zelf is hij een professional in hiphop en salsa. Nicky Vernieuwe is een volbloedse Antwerpse die eerder meewerkte aan 'Sterren op de dansvloer'. Ook is ze de eigenares van dansschool 'DanzAteljee' in Berchem waar ze regematig aan wedstrijden meedoen. Een aantal gekende zijn 'Fata Morgana', 'Sterren op de dansvloer' en 'Tien om te Zien'.

Jan Kooijman werkt als acteur en model. Hij neemt de 'X-Factor' screening voor zijn rekening. En de winnaar van 'Idool 2003' onze Vlaamse zanger Brahim heeft ook nog een plek in het team.

An Lemmens en Dennis Weening vangen de kandidaten nadien zo goed mogelijk op. Door de drieduizend inschrijvingen zullen ze hun handen vol hebben met de mentale ondersteuning van de afgewezen kandidaten. Bij An ligt de emotionele kant haar beter dan de technische. An zegt dat ze zichzelf makkelijk in hun schoenen kan plaatsen. Omdat ze weet dat dansen het enige is waar de meeste deelnemers al gans hun leven mee bezig zijn.  Zo zag ze al heel wat passionele zielen.

Een meisje dat in het ziekenhuis lag kon gedurende vijf jaren de muziek enkel inwendig voelen. Nu ze genezen is lijkt het alsof ze vijf jaren lang gewoon verder gedanst heeft. Een andere kandidaat is bijna blind en kwam heel relaxed een 'poppin' acte de prsence opvoeren. Voor de live audities is de minimumleeftijd is 18 jaar. Een maximumleeftijd is er niet. En dat bewees een 65-jarige man die kwam jumpen.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

logo VIJF logo V3

Wanneer Kelly en Michael beslissen om te trouwen, nemen ze zich voor om een perfecte maar bescheiden bruiloft te houden, een intieme ceremonie zonder veel pracht en praal. Dat is echter buiten hun vrienden en Kelly's moeder gerekend. Het wordt al snel een enorm feest. Hoe meer Kelly en Michael proberen alles onder controle te houden, hoe meer de zaken uit de hand lopen. Met het gevolg dat ze zelf beginnen twijfelen of ze wel voor elkaar bestemd zijn.

Met: Joseph Lawrence, Maggie Lawson en Adam MacDonald

'Love Rules!', om 20.35 uur op VIJF.