Kijkcijfers: analyse woensdag 25 november 2009

donderdag 26 november 2009

Het was woensdagavond opnieuw kampioenenbal in het voetbal en op 2BE. Dat heeft vooral zo zijn gevolgen voor 'Volt', dat een serieuze dip kent. De fictiereeks en rechtstreekse concurrent 'De Rodenburgs' doet zelfs beter dan het consumentenprogramma. Nieuwkomer 'We Are From Belgium' doet het dan wel weer goed. Tijd voor ons dagelijks overzicht.

Het gouden Eén-trio is back. 'Het Journaal' trekt de lijst met 939.489 kijkers. 'Man Bijt Hond' deed het met 928.000 kijkers en 'Thuis' stijgt door naar 897.233 fans. 'Familie' (798.030) en 'Het Nieuws' (796.733) zorgen ervoor dat de top 5 van 25 november 2009 een klassiek verloop kent.

Na 'Blokken' (778.954) volgt de nieuwe reeks 'We Are From Belgium' (704.387) op een mooie zevende plaats. 'Sketch Up' zien we met 691.158 kijkers terug op de achtste stek. 'De Rodenburgs' (687.998) en 'Volt' (685.839) sluiten de top 10 af. Andermaal geen 'De Laatste Show' in de top 10...

Bron: CIM audimetrie - uitgevoerd door de VRT-studiedienst - Gemeten op doelgroep 4.

logo Canvas logo

Twee Finse grotduikers komen om het leven in een diepe grot ergens in Noorwegen. Nadat een officiële Noorse bergingsoperatie met de hulp van Britse experten is afgeblazen, besluiten de overblijvende duikers van de groep zelf naar hun overleden vrienden op zoek te gaan. De documentaire brengt verslag uit van deze geheime en gevaarlijke duikmissie. Naast de enorme fysieke inspanning vereist de zoektocht ook mentaal veel van de ervaren duikers. Ze hebben de families namelijk beloofd dat ze weer herenigd zullen worden met hun omgekomen gezinsleden. Documentaire van Juan Reina.

'Diving into the Unknown', om 22.40 uur op Canvas.