Voorjaar VT4: 4 nieuwe programma's

dinsdag 24 januari 2012

In het voorjaar van 2012 zullen er vier nieuwe Vlaamse programma's op VT4 te zien zijn. Die zullen er samen met de succesvolle Vlaamse VT4-klassiekers voor zorgen dat alle Vlaamse tv-kijkers zich in dit sterke voorjaar weer welkom thuis voelen bij VT4. In 'Switch' wisselen twee jongeren een week lang van familie, vrienden en hobby's.

'Uit de Weg' volgt dit voorjaar jonge Vlamingen die voor het eerst een autosleutel in handen krijgen, en hun rijbewijs proberen te halen. In 'Culinaire Speurneuzen' gaan professionele voedselspeurders op zoek naar de allerbeste ingrediënten en producten. Peter Van Asbroeck trekt dit voorjaar voor 'Peter vs. De Rest' naar Zuid-Afrika, waar hij het wekelijks tegen een bekende landgenoot opneemt en drie proeven ondergaat.


VT4 haalde in 2011 gemiddeld 11,1 procent marktaandeel op VVA 18-54. Het dagbereik van VT4 was nooit hoger in de voorbije zes jaar: redenen genoeg om de vertrouwde gezichten en programma's de komende weken en maanden terug hun opwachting te laten maken op het VT4-scherm. 'Huisdokter' Michèle Van Sebroeck krijgt het gezelschap van Hans Otten bij haar missie om onverkoopbare huizen met enkele simpele ingrepen verkocht te krijgen. Vaste VT4-waarden 'Komen Eten' en 'Huizenjacht' keren terug voor hun zevende en veertiende seizoen, net als 'Goe Gebakken', waarin Sofie Dumont aan haar derde seizoen begint. Verder op het voorjaarsmenu van VT4: nieuwe afleveringen van 'De Pedaalridders', 'De Smaakpolitie', 'Exotische Liefde', de beste Amerikaanse films en series en een flinke hap sport met de ontknoping van de Superprestige Veldrijden en de start van het nieuwe Formule 1- en Moto GP-seizoen.

'Switch' - 'De Pedaalridders'
In het nieuwe VT4-programma 'Switch' wisselen twee jongeren een week lang van leven. Ze krijgen een nieuwe familie. Ze leven, eten en slapen bij kersverse ouders en krijgen er ineens een pak nieuwe hobby's en vrienden bij. De jongeren krijgen te maken met een totaal andere leefomgeving. De vraag is niet alleen hoe zij daar mee omgaan, en hoe ze reageren op hun nieuwe ouders. Ook de ouders krijgen een nieuwe huisgenoot, en samenleven met een tiener is al niet altijd gemakkelijk , laat staan met een volslagen vreemde. Switch is gebaseerd op het Nederlandse programma Puberruil, dat bij onze noorderburen al zes jaar lang op de publieke omroep te zien is. In 2007 won het programma nog een Europese prijs.

Het juiste verzet, veel drinkbussen met water en een aerodynamische uitrusting zijn belangrijk bij het rijden van een zware bergrit. Maar nog veel belangrijker is een uitstekende conditie. En dat is exact waar de leden van twee wielerclubs samen met hun wereldberoemde coaches Johan Museeuw en Ludo Dierckxsens naar op zoek gaan tijdens het tweede seizoen van 'De Pedaalridders'. Zowel binnen het team als tussen de twee ploegen worden de sportieve uitdagingen in dit seizoen groter dan ooit. De weg naar de top loopt niet van een leien dakje en er zullen heel wat trainingskilometers afgehaspeld moeten worden om het ultieme doel te bereiken.

'Peter vs. de rest' - 'Komen Eten' - 'Goe Gebakken'
Peter Van Asbroeck kiest dit voorjaar voor een buitenlands avontuur op VT4. Hij trekt voor 'Peter vs. De Rest' naar Zuid-Afrika en ontmoet er in een adembenemend decor elke week een bekende medemens. Ze krijgen drie opdrachten waarin ze het tegen elkaar opnemen. Peter heeft geen flauw idee van wie hem komt verrassen, en moet alles uit de kast halen wil hij de confrontatie met de bekende Vlamingen winnend afsluiten. Daarvoor zal hij een beroep moeten doen op zijn fysieke paraatheid, zijn intelligentie, zijn sluwheid en zijn gevoel voor humor. Zeven weken lang krijgt Peter Van Asbroeck drie opdrachten voor de kiezen. Slaagt hij erin meer dan de helft van die eenentwintig opdrachten winnend af te sluiten, dan verslaat hij De Rest en keert hij met de zoete smaak van de overwinning terug naar Vlaanderen. Baie sukses, Peter!

Enkele mensen uitnodigen, een glaasje serveren, lekker eten op het vuur zetten, en vervolgens gezellig met zijn allen rond de tafel. Een sappig stukje vlees of een heerlijk mootje vis, lekkere beetgare groentjes gestoofd in een klontje boter, en daarbij enkele krokant gebakken aardappeltjes of een toefje smeuïge puree. 'Komen Eten', intussen een echte VT4-klassieker geworden, pakt dit voorjaar uit met het zevende seizoen. De voorbije maanden boden opnieuw tal van onbekende maar sympathieke Vlamingen zich aan om tv-kijkend Vlaanderen te tonen hoe lekker ze kunnen koken of hoe goed ze gasten in de watten kunnen leggen. De ingrediënten van Komen Eten blijven dezelfde: vier Vlamingen die elkaar van haar noch pluim kennen, openen hun huis voor elkaar, en verwennen hun gasten met een heerlijk zelfgemaakt potje. Op het einde van elke avond belonen ze elkaar met punten, zowel voor de maaltijd als voor de sfeer en gezelligheid rond de tafel.

In een nieuw seizoen van 'Goe Gebakken', het allereerste bakprogramma op de Vlaamse televisie, zet Ladychef Sofie Dumont haar missie om Vlaanderen massaal aan het bakken te brengen verder. Met bijna 100.000 verkochte exemplaren van haar boeken 'Goe Gebakken' en 'Goe Gebakken 2' op haar teller, lijkt ze daar alvast stevig in te slagen. Meer lekkers, dit voorjaar op VT4!

'Uit de Weg' - 'Exotische Liefde'
Eindelijk volwassen, gedaan met de leerplicht, zelf je geld beheren en stemplicht tijdens de volgende verkiezingen. Toch is het halen van een rijbewijs het allerbelangrijkste voor veel jongeren. De weg daar naartoe verloopt vaak over moeilijke wegen en met horten en stoten. Mama, papa of andere begeleiders offeren uren, dagen en in het slechtste geval zelfs jaren op aan het aanleren van de juiste technieken aan de chauffeur in spe. 'Kijk in je spiegels!', 'Niet zo snel!', 'Vergeet geen voorrang van rechts te geven!', 'Remmen op de motor!'. Het nieuwe VT4-programma 'Uit de Weg volgt enkele jonge mensen die voor het eerst de sleutel van een wagen in handen krijgen en die hun eerste kilometers op de openbare weg afleggen.

'Exotische Liefde' brengt dit voorjaar opnieuw liefdesverhalen van Vlamingen die in het buitenland op zoek gaan naar iemand om hun leven mee te delen. De diversiteit binnen de kandidaten is in deze nieuwe reeks afleveringen bijzonder groot: van jonge twintigers tot zestigplussers, vaak met een erg verschillende achtergrond. Stuk voor stuk verhalen van mensen die vol overgave hun ervaringen willen delen. 'Exotische Liefde' toont dat de zoektocht naar een partner buiten de eigen landsgrenzen niet altijd even evident is. Soms loopt alles van een leien dakje, en passen alle puzzelstukjes vanaf het eerste moment in elkaar. Maar even vaak zorgen de grote afstand of praktische problemen ervoor dat prille liefde danig op de proef wordt gesteld. Maar Liefde met een hoofdletter L overwint ook dit voorjaar uiteindelijk alles, toch?

'Culinaire Speurneuzen' - 'De Smaakpolitie'
Dagverse topproducten, de fijnste vleeswaren, topwijnen, Italiaanse lokaal bereide pesto, een romige brok Fourme d'Ambert,...: dagelijks op de menukaart van de betere eetgelegenheid en vaak op tafel tijdens plechtige familiefeesten, maar waar komt dat eten vandaan? Wie spoort het op, wie brengt het tot bij de sterrenchefs? Wie brengt het uiteindelijk tot op uw bord? Het gloednieuwe VT4-programma 'Culinaire Speurneuzen' volgt het spoor van voedselspeurders, altijd en overal op zoek naar de beste producten, naar nieuwe smaken en naar heerlijke delicatessen!

De missie van VT4-hygiënist Benny Bax is nog lang niet afgelopen. In 'De Smaakpolitie' neemt Benny het dit voorjaar opnieuw op voor de voedselveiligheid van alle Vlamingen, door de restaurants, brasserieën en eethuizen die ze bezoeken aan een grondige inspectie te onderwerpen. Benny is geen roeper, en hij maakt zich zelden kwaad. Horecazaken die het Smaakpolitielabel verdienen beloont hij met een sticker en overlaadt hij met lof. Uitbaters van etablissementen waar de hygiëne te wensen overlaat, wijst Benny Bax op hun tekortkomingen en geeft hij praktische goede raad, waarmee ze aan de slag kunnen om ook van hun zaak een voedselveilige omgeving te maken.

'De Huisdokter' - 'Huizenjacht'
Hoewel de immobiliënmarkt voortdurend in beweging is, lijkt die voor sommige huizen wel volledig stil te staan. Soms staan panden al jaren te koop ondanks het potentieel van de ruimte, de interessante prijs of de goeie ligging. Te donker, te klein, te groezelig of te oubollig, en mogelijke kopers haken af. Toch hoeven die euvels geen breekpunt te zijn. In 'De Huisdokter' legt Michèle Van Sebroeck met de hulp van Hans Otten in één oogopslag de pijnpunten bloot en met een minimum aan middelen en enkele handige tips behaalt ze een maximum aan resultaat. Afgeleefde interieurs komen weer tot leven, benepen ruimtes tonen groter en groezelige kamers worden weer licht en luchtig. Verleidelijk genoeg om een bod te doen?

'Huizenjacht' krijgt voor seizoen veertien zelf een kleine make-over. Enkele rubrieken als 'Waar Voor Je Geld' en 'Kleur Je Interieur' blijven vaste afspraken voor de VT4-kijkers. Die worden aangevuld met heel wat nieuwkomers. In 'SOS Huizenjacht' sturen Ann Van Elsen en Véronique De Kock hun Huizenjachtexperts op pad. Als echte personal shoppers helpen zij koppels bij hun zoektocht naar een huis. Ze gaan op speurtocht naar de huizen die het best aan de wensen van de koppels voldoen, ze onderwerpen het aan een grondig onderzoek en geven advies op maat. Niet alleen het interieur van de huizen wordt dit seizoen aangepakt, maar ook de buitenkant. In 'Kleur Je Exterieur' toont een tuinarchitect met prachtige 3D-ontwerpen hoe je een saaie, kleurloze tuin kan omtoveren tot een waar paradijs!

Films en series
Wat hebben 'The Hangover', 'Harry Potter' and the 'Half-Blood Prince', 'The Curious Case of Benjamin Button', 'The Bounty Hunter' en 'The Ugly Truth' met elkaar gemeen? Het zijn niet alleen Blockbusters die wereldwijd stuk voor stuk meer dan 200 miljoen dollar hebben opgebracht. Ze zijn ook allemaal dit voorjaar te zien op VT4. Niet alleen fans van de beste films kunnen de komende weken en maanden weer volop terecht bij VT4, ook de populairste Amerikaanse series op de Vlaamse televisie komen dit voorjaar terug met nieuwe afleveringen.

Nu zijn grote vijand Red John toch niet dood blijkt te zijn, zet Patrick Jane in 'The Mentalist' zijn zoektocht onverminderd verder. Fans van 'Castle', 'Criminal Minds', 'CSI' en 'CSI: New York', 'Nikita', 'NCIS', 'NCIS: Los Angeles' en 'Hawaii Five-0' mogen ook op hun twee oren slapen: op VT4 kunnen ze dit voorjaar de nieuwe lotgevallen van hun helden van op de eerste rij volgen.

Sport op VT4
Sven Nys en Kevin Pauwels strijden in Hoogstraten en Middelkerke voor de eindoverwinning in de Superprestige Veldrijden. De twee grote slokops van deze winter kunnen hun seizoen met een eindzege extra glans geven. De eindwinnaar mag na de veldrit in Middelkerke onmiddellijk het podium op tijdens de 'Superprestige Slotshow' waar hij net als de andere winnaars in de bloemetjes wordt gezet.

MotoGP: Wereldkampioen Casey Stoner start op 8 april in Qatar opnieuw als grote favoriet aan het seizoen. De concurrentie zou wel eens uit eigen stal kunnen komen, want Honda-maatje Dani Pedrosa wil dit jaar eindelijk zijn eerste titel pakken. Valentino Rossi werd pas zevende in het eindklassement en wil in 2012 nog eens tonen waarom hij een levende legende is.

Of er ook dit jaar een Belg aan de start zal staan van het Formule 1-seizoen is nog niet duidelijk, maar om Sebastian Vettel van zijn derde opeenvolgende wereldtitel te houden, zal hij in elk geval verduiveld sterk voor de dag moeten komen. Oude rot Michael Schumacher kan voorlopig niet verhinderen dat zijn jonge landgenoot het ene record na het andere verpulvert.


VT4

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 17:00
    Witse
    07:20
    Journaallus
  • 13:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 17:35
    De week van Karrewiet
    05:15
    Geen uitzending
  • 15:50
    The Voice van Vlaanderen
    05:30
    Geen uitzending
  • 17:25
    America's Got Talent: Extreme
  • 16:55
    Buffy the Vampire Slayer
    09:10
    Geen uitzending
  • 17:15
    All New Traffic Cops
    08:50
    Geen uitzending
  • 17:05
    The X-Files
    02:30
    Baywatch
  • 17:20
    Zomerrust
    06:00
    Joe
  • 17:45
    Two and a Half Men
    02:25
    Sports Late Night
  • 17:40
    NCIS
    02:00
    Geen uitzending
  • 17:45
    Pawn Stars: Best Of
    02:40
    Kitchen Commando
  • 17:15
    Chateau Meiland
    05:00
    Geen uitzending
  • 17:05
    World's Most Evil Killers
  • 17:05
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 17:26
    Het appartement
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 17:45
    De Gezonde Goesting
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 17:20
    Play Sports Highlights
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 16:55
    Death in Paradise
    02:45
    Midsomer Murders
  • 17:05
    Spoorloos
    01:44
    Mindfck
  • 17:48
    Nederland Zingt
    08:04
    Petrus in het land
  • 17:48
    Zapp Recordbrekers
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal