Goedele Liekens VT4-nieuwkomer op donderdag

woensdag 22 augustus 2007

VT4 pakt op donderdagavond uit met de nieuwe spannende quiz 'Slimmer dan een kind van 10', meteen ook het VT4-debuut van Goedele Liekens. Volwassenen proberen een grote geldsom te winnen door vragen te beantwoorden op het niveau van een kind van tien.

Daarbij kunnen ze een beperkt aantal keren de hulp inroepen van een klasje van 5 tienjarigen. Zou een volwassene de primus van het vijfde leerjaar zijn? Goedele Liekens neemt de proef op de som. In Slimmer dan een Kind van 10? moeten volwassenen vragen beantwoorden die regelrecht uit schoolboeken van de lagere school komen. Hoe meer antwoorden ze correct hebben, hoe meer ze kunnen verdienen, tot 100.000 euro!  Als ze het antwoord niet weten, kunnen ze de hulp inschakelen van een leerling van een klasje tienjarigen, maar dat is toegeven dat hij niet slimmer is dan een kind van 10.

Wist je dat... Slimmer dan een kind van 10? is gebaseerd op het Amerikaanse format "Are you Smarter than a fifth grader?". Deze quiz heeft het beste debuut ooit gekend in de geschiedenis van de zender FOX, bekend van het programma American Idol, en was ook de beste televisiepremière sinds acht jaar in de VS met 26,6 miljoen kijkers. Ook de daaropvolgende afleveringen bereikten meer dan 23 miljoen kijkers.

Jeff Foxworthy, een bekende stand up comedian, presenteert de show. Het tweede seizoen komt dit najaar op Fox. Niet alleen de Amerikanen, maar ook de rest van de wereld zwicht voor het succes van dit format: het programma zal het komende najaar in ongeveer veertig landen te zien zijn.

'Slimmer dan een kind van 10?', vanaf donderdag 6 september om 20.35 uur bij VT4.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (foto: Canvas - © VRT Joost Joossen 2017)

Er is in de drie jaar sinds de vorige serie van 'Onze man in Teheran' veel veranderd in Iran. De sfeer lijkt losser, maar onder de oppervlakte borrelt het ongenoegen. Thomas ligt van alle kanten onder vuur. Zijn schoonmoeder wacht ongeduldig op een kleinkind en de directeur van het filmbureau van de overheid roept hem op zijn land niet weer als 'achterlijk' af te schilderen. Toch lijkt er veel veranderd in Iran. De sociale media hebben het land uit zijn isolement gehaald en de sfeer lijkt losser en vrijer. Maar onder de oppervlakte borrelt het ongenoegen: vrouwen die op straat protesteren tegen de verplichte hoofddoek worden opgepakt. Nieuw is dat de foto's hiervan direct rondgaan op het internet, evenals de dreigementen van een religieuze fanaticus. Thomas herkent de afzender. Het is een oude bekende.

'Terzake Docu', om 20.30 uur op Canvas.

Dossiers