Goedele Liekens VT4-nieuwkomer op donderdag

woensdag 22 augustus 2007

VT4 pakt op donderdagavond uit met de nieuwe spannende quiz 'Slimmer dan een kind van 10', meteen ook het VT4-debuut van Goedele Liekens. Volwassenen proberen een grote geldsom te winnen door vragen te beantwoorden op het niveau van een kind van tien.

Daarbij kunnen ze een beperkt aantal keren de hulp inroepen van een klasje van 5 tienjarigen. Zou een volwassene de primus van het vijfde leerjaar zijn? Goedele Liekens neemt de proef op de som. In Slimmer dan een Kind van 10? moeten volwassenen vragen beantwoorden die regelrecht uit schoolboeken van de lagere school komen. Hoe meer antwoorden ze correct hebben, hoe meer ze kunnen verdienen, tot 100.000 euro!  Als ze het antwoord niet weten, kunnen ze de hulp inschakelen van een leerling van een klasje tienjarigen, maar dat is toegeven dat hij niet slimmer is dan een kind van 10.

Wist je dat... Slimmer dan een kind van 10? is gebaseerd op het Amerikaanse format "Are you Smarter than a fifth grader?". Deze quiz heeft het beste debuut ooit gekend in de geschiedenis van de zender FOX, bekend van het programma American Idol, en was ook de beste televisiepremière sinds acht jaar in de VS met 26,6 miljoen kijkers. Ook de daaropvolgende afleveringen bereikten meer dan 23 miljoen kijkers.

Jeff Foxworthy, een bekende stand up comedian, presenteert de show. Het tweede seizoen komt dit najaar op Fox. Niet alleen de Amerikanen, maar ook de rest van de wereld zwicht voor het succes van dit format: het programma zal het komende najaar in ongeveer veertig landen te zien zijn.

'Slimmer dan een kind van 10?', vanaf donderdag 6 september om 20.35 uur bij VT4.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Rijschoolhouder Jules (43) en beveiligingsmedewerkster Rintai Grünewald (44) zijn fervente Spanjeliefhebbers. Al jaren bezoeken ze het dorpje El Campello. Wanneer de familie de kans krijgt om hun stamkroeg tegen een prijsje over te nemen, hoeven ze hier niet lang over na te denken. Samen met hun zonen Julius (13) en Mugen (10) vertrekken ze uit Arnhem. Dochter Mandy (20) laten ze met pijn in het hart achter.

'Ik Vertrek', om 19.50 uur op Vitaya.

Dossiers