'Boer zkt. Vrouw': ontdek de 9 boeren en 1 boerin!

vrijdag 18 mei 2007

Op vrijdag 18 mei 2007 geeft VTM de aftrap van de derde reeks van 'Boer zoekt Vrouw'. In deze startaflevering presenteren negen single boeren en één single boerin zich aan de kijker, met de bedoeling om via het programma een levenspartner te vinden.

Het zijn allemaal energieke dynamische ondernemers die hun hart verloren hebben aan de landbouw. Maar door de eigenheid van de boerenstiel hebben ze het moeilijk om een partner te vinden. Ze werken allemaal keihard om hun bedrijf succesvol te maken. Sommigen zien het als een evidentie om een vaak generatielange traditie verder te zetten. Anderen beschouwen zichzelf als jonge ondernemers die in een niet altijd landbouwvriendelijke omgeving toch van hun bedrijf een succes proberen te maken. Is het door sommige vooroordelen die bestaan jegens boeren dat vrouwen soms afgeschrikt zijn om een relatie te beginnen met een landbouwer? Of komt het gewoon door tijdsgebrek dat deze jonge boeren moeite hebben met het vinden van een geschikte partner?

In deze eerste uitzending stelt Dina Tersago de negen vlotte boeren en de toffe boerin aan de kijker voor. Die vrouwelijke inbreng is helemaal nieuw voor "Boer zkt. Vrouw". Doorheen de jaren is immers gebleken dat het ook voor de alleenstaande boerinnen niet makkelijk is om een geschikte partner te vinden.

In deze reeks van "Boer zkt. Vrouw" is de jongste 23, de oudste 38. Ze hebben allemaal een eigen bedrijf en ze hebben allemaal hun eigen verhaal. Twee dingen hebben ze met mekaar gemeen. "Ze zijn landbouwer en ze zijn op zoek naar een partner". En ze hebben een passie voor de landbouw. Allen hebben ze hun eigen specialisatie: akkerbouw, veeteelt, varkenshouder, paardenfokker, boomkweker, fruitteler, paardenmelker, ...
Ze hebben hun hart duidelijk verloren aan de landbouw en vertellen met veel passie en energie over hun leven. Maar ze zijn ook op zoek naar een levenspartner die hun leven wil delen. In goede en kwade tijden. Kortom, een maatje dat hen begrijpt en respect heeft voor hun levenswerk.

Op basis van het aantal ontvangen liefdesbrieven volgt de camera gedurende de zomermaanden vijf van de tien landbouwers in hun zoektocht naar de echte liefde. Afleveringen 2 tot en met 13 zullen in het najaar te zien zijn op VTM. Het opzet van het programma blijft ongewijzigd, en ook de presentatie ligt wederom in handen van Dina Tersago.

Geïnteresseerde vrouwen en mannen kunnen vanaf vrijdag 18 mei 2007 een persoonlijke brief met twee recente foto's sturen of mailen naar:

Boer zkt. Vrouw
Postbus 550
1800 Vilvoorde

boerzktvrouw@vtm.be

Het is belangrijk dat de geïnteresseerden vermelden voor welke landbouwer ze schrijven of mailen.

De vijf boerenvrijgezellen met de meeste brieven mogen verder op pad, begeleid door Dina. Maar uiteraard verliest zij ook de andere niet uit het oog in hun zoektocht naar de partner van hun leven.

De vrijgezellen:
 
ANNELIES VERCAUTER
Leeftijd: 23 jaar
Woonplaats: Ertvelde
Bedrijf: melkvee en zeugen
Sterrenbeeld: boogschutter

Annelies is een spontane 23-jarige boerin, die samen met haar ouders een zeugen- en melkveehouderij in Ertvelde heeft. Ze verlangt naar een serieuze relatie, maar ze wordt niet snel verliefd. Via 'Boer zkt. Vrouw' hoopt ze hier verandering in te brengen. Haar ideale man is groter dan haar en hij mag stoer zijn op voorwaarde dat hij een zacht pitje heeft. Hij moet ook sociaal zijn en gevoel voor humor hebben. Kortom, een toffe jongen met boerenverstand en met twee sterke armen die haar 's avonds eens goed vastpakken. En tot slot, de supporters van voetbalploeg Club Brugge hebben een streepje voor bij haar.
Wil je weten wat de lievelingsmuziek van Annelies is? Surf dan naar vtm.be

ABEL BRACKE
Leeftijd: 28 jaar
Woonplaats: Kalken
Bedrijf: boomkwekerij
Sterrenbeeld: kreeft

Abel is een gedreven jongeman, die de boomkwekerij van zijn ouders heeft overgenomen en die hij met veel enthousiasme runt in het landelijke Kalken. Voor hem is dat niet meer dan normaal. Als hij iets doet in het leven, doet hij het immers graag goed. En misschien is dat de reden waarom hij nog single is. Hij zoekt een vrouw die achter hem staat en hem steunt in wat hij onderneemt. Abel is een sociale kerel, die in zijn vrije uurtjes aan vendelzwaaien doet, met veel plezier een stapje in de wereld zet en graag van het leven geniet.
Wil je weten wat het lievelingsdier van Abel is? Surf dan naar vtm.be

CHRISTOPH CORNETTE
Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Beauvoorde
Bedrijf: akkerbouw, melkveehouderij
Sterrenbeeld: steenbok

Christoph is een gezellige en gevoelige dertiger, die toegeeft dat het even kan duren vooraleer hij helemaal loskomt. Zijn eerlijkheid siert hem en hij weet ook deze karaktertrek bij zijn partner te appreciëren. Hij verlangt naar een warm nest en daar horen in de toekomst kindjes bij.
Christoph voelt zich de koning te rijk wanneer hij met zijn tractor op het land rijdt, maar dat betekent niet dat hij zijn akker niet verlaat. Tijdens de vrije avonden gaat hij graag met zijn vrienden op stap of naar de bioscoop.
Wil je weten wat Christoph zou doen als hij 10 miljoen euro zou winnen? Surf dan naar vtm.be
 
HERMAN BEKE

Leeftijd: 30 jaar
Woonplaats: Hensies
Bedrijf: melkvee, akkerbouw
Sterrenbeeld: steenbok

Zeven jaar geleden is de lachgrage Herman samen met zijn ouders van Overijse naar Hensies verhuisd, vlakbij de Franse grens. Samen runnen ze een supermodern melkveebedrijf. Herman is al zeven jaar vrijgezel. Deze stoere kerel met het kleine hartje wil hier verandering in brengen. Zijn ideale vrouw is lief, spontaan, sympathiek, eerlijk en weet best wel van aanpakken. Herman is niet meteen op zoek naar een stadsmeisje, tenzij ze de boerenstiel wil leren…
Wil je weten wat het levensmotto van Herman is? Surf dan naar vtm.be

KOEN DEVRIESE
Leeftijd: 36 jaar
Woonplaats: Lotenhulle
Bedrijf: paardenmelkerij
Sterrenbeeld: kreeft

Koen uit Lotenhulle runde vroeger een varkensbedrijf, maar zijn liefde voor paarden was te groot. Hij is constant in de weer in zijn paardenmelkerij, maar dat betekent niet dat er in zijn leven geen plaats is voor een leuke vrouw. Hij is op zoek naar een dame die zijn passie voor paarden deelt en ze mag zeker niet allergisch zijn aan de dieren. Het lijkt hem immers het ideaal om samen met zijn partner in het landbouwbedrijf te werken. Zelf gescheiden papa met twee zoontjes –Gilles van 4 en Arne van 6- maakt het voor hem niets uit of zijn partner zelf kindjes heeft.
Wil je weten wat voor Koen vakantie is? Surf dan naar vtm.be

KRIS HEIRBAUT
Leeftijd: 27 jaar
Woonplaats: Temse
Bedrijf: melkveebedrijf en zuivelverwerking
Sterrenbeeld: tweelingen

Kris is een 27-jarige melkveehouder uit Temse. Een deel van de melk verwerkt hij in ijstaarten en ijsjes, die hij verkoopt in zijn winkeltje. Aan sociale contacten heeft hij dus geen gebrek en bovendien is hij altijd te vinden voor een grapje. Maar de ware heeft hij nog niet ontmoet. Kris zoekt een vrouw die samen met hem lachend door het leven wil gaan, graag eens weggaat, een Bourgondiër is en net als hij kindjes wil. En ze moet uiteraard van ijstaart houden.
Wil je weten hoe Kris zijn leven binnen tien jaar ziet? Surf dan naar vtm.be

MICK VAN ORSHOVEN
Leeftijd: 36 jaar
Woonplaats: Neerglabbeek
Bedrijf: paardenfokkerij
Sterrenbeeld: weegschaal

Mick is een paardenman in hart en nieren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat hij springpaarden fokt. Ook in zijn vrije tijd spelen de dieren een belangrijke rol. Maar Mick weet eveneens de andere fijne dingen des levens te appreciëren: lekker eten, zelf koken, wandelen met de honden, gaan skiën, … Mick vindt van zichzelf dat hij een tikkeltje verlegen is en hij zoekt een vrouw met pit.
Wil je weten wat de favoriete vrijetijdsbesteding van Mick is? Surf dan naar vtm.be

NICO VOS
Leeftijd: 38 jaar
Woonplaats: Herk-de-Stad
Bedrijf: fruitteelt
Sterrenbeeld: schorpioen

Nico leidt een groot fruitbedrijf in Herk-de-Stad. Gelukkig zijn en liefst met twee, is zijn motto. Nico weet waarover hij spreekt, want hij heeft een relatie van vijftien jaar achter de rug. De breuk is verwerkt en Nico is klaar voor een nieuwe start. Zijn ideale vrouw heeft een zacht karakter en is er, als hij haar nodig heeft. Wat het uiterlijk betreft heeft hij een kort wensenlijstje: geen piercings, blauwe ogen zijn een pluspunt. Vrouwen die van snelheid houden, hebben sowieso een streepje voor bij deze fruitboer. Hij gaat immers graag skiën en gaat vaak op zijn quad de baan op.
Wil je weten wat het favoriete seizoen van Nico is? Surf dan naar vtm.be

RINNY FOCKE
Leeftijd: 37 jaar
Woonplaats: Sluis
Bedrijf: gemengd bedrijf gespecialiseerd in aardappelen
Sterrenbeeld: leeuw

De Vlaming Rinny runt in zijn eentje een groot gemengd landbouwbedrijf in Sluis, net over de Nederlandse grens. Naast het melken van koeien teelt hij pootaardappelen, maïs, uien en tarwe en baat hij een camping uit. Deze sociale dertiger heeft de handen meer dan vol, maar daar tegenover staat dat hij zijn eigen baas is en nooit in de file staat. Rinny verlaat ook op tijd en stond zijn boerderij om bijvoorbeeld een danscursus te volgen. Hij valt op spontane, gezellige vrouwen die warmte in zijn leven en in het huishouden brengen.
Wil je weten wie de favoriete actrice van Rinny is? Surf dan naar vtm.be

SANDIP COSYNS
Leeftijd: 26 jaar
Woonplaats: Herne
Bedrijf: melkveebedrijf
Sterrenbeeld: weegschaal

De roots van Sandip liggen in Indië. Hij was anderhalf jaar oud toen hij geadopteerd werd en hij is opgegroeid als een echte Vlaamse boerenzoon, die samen met zijn ouders een melkveebedrijf in het Pajottenland heeft. Sandip is een zachtaardige en –in het begin- ietwat verlegen jongeman. Hij zoekt een lief meisje met karakter, zodat ze een tegengewicht biedt aan zijn toegeeflijkheid. Ze moet ook een verzorgd uiterlijk hebben en is liefst niet te groot. Met zijn 1 meter 63 is Sandip nu eenmaal geen reus…
Wil je weten wat het lievelingskostje van Sandip is? Surf dan naar vtm.be

'Boer zkt. Vrouw', start derde seizoen, vrijdag 18 mei om 21.55 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Victor Reinier en Angela Schijf als Wolfs en Eva in 'Flikken Maastricht'

De vriendin en model van een bekende Maastrichtse kunstenaar wordt dood in bad bij haar ouders aangetroffen, een plastic zak over het hoofd. Zelfmoord, of heeft iemand haar vermoord? De zaak voert Wolfs en Eva naar een wereld van grote ego's en veel drank en drugs en na-ijver. En dan ontdekken Wolfs en Eva dat dit niet het enige model is dat op verdachte wijze is omgekomen. Hebben ze te maken met een seriemoordenaar? Marion ontmoet een oude schoolvriend op het bureau. Het klikt meteen weer, totdat Marion hoort waar hij aangifte van komt doen: aliens hebben zijn favoriete koe ontvoerd...

'Flikken Maastricht', om 21.25 uur op Eén.

Dossiers