WK kunstschaatsen op Eurosport

donderdag 15 maart 2007

Eurosport doet vanaf dinsdag 20 maart uitgebreid verslag van de wereldkampioenschappen kunstschaatsen in Tokyo (Japan). Jeroen Prins en Martin Ruis verzorgen het commentaar.

Kampioenen 2006

• Mannen: Stéphane Lambiel (Zwitserland)
  • Vrouwen: Kimmie Meissner (Verenigde Staten)
  • Paren: Qing Pang / Jian Tong (China)
  • IJsdansen: Albena Denkova / Maxim Staviski (Bulgarije)

Mannen

Kanshebbers: Brian Joubert (Fra) Alban Preaubert (Fra), Johnny Weir (VS),  Evan Lysacek (VS), Stéphane Lambiel (Zwi), Kevin van der Perren (Bel) Daisuke Takahashi (Jap) en Nobunari (Oda (Jap).

Vrouwen

Kanshebbers: Yu-Na Kim (Zuid Korea), Mao Asada (Jap), Fumie Suguri (Jap), Miki Ando, Sarah Meier (Zwi), Julia Sebestyen (Hon), Joannie Rochette (Can) en Carolina Kostner (Ita).

Paren

Kanshebbers: Qing Pang / Jian Tong (China), Xue Shen / Hongbo Zhao (China), Dan Zhang / Hao Zhang (China) Aliona Savchenko / Robin Szolkowy (Dui), Maria Petrova / Alexei Tikhonov (Rus), Rena Inoue / John Baldwin (VS), Valerie Marcoux / Craig Buntin (Can).

IJsdansen

Kanshebbers: Albena Denkova / Maxim Staviski (Bul), Marie-France Dubreuil / Patrice Lauzon (Can), Tanith Belbin / Benjamin Agosto (VS), Oksana Domnina / Maxim Shabalin (Rus), Isabelle Delobel / Olivier Schoenfelder (Fra).

Uitzendtijden WK kunstschaatsen op Eurosport (tijden zijn enigszins onder voorbehoud):

• 09:00 : Paren Kort Kür - LIVE
  • 17:00 : Verplichte dans

• 08:30 : Mannen korte kür - LIVE
    11:45 : Paren vrije kür - LIVE

• 08:15 : Mannen vrije kür - LIVE
  • 12:30 : Originele dans

• 09:00 : Vrouwen korte kür
    10:00 : Vrouwen korte kür - LIVE

• 12:00 : Vrouwen vrije kür - LIVE

• 20:45 : Gala exhibitions

logo Canvas logo

Twee Finse grotduikers komen om het leven in een diepe grot ergens in Noorwegen. Nadat een officiële Noorse bergingsoperatie met de hulp van Britse experten is afgeblazen, besluiten de overblijvende duikers van de groep zelf naar hun overleden vrienden op zoek te gaan. De documentaire brengt verslag uit van deze geheime en gevaarlijke duikmissie. Naast de enorme fysieke inspanning vereist de zoektocht ook mentaal veel van de ervaren duikers. Ze hebben de families namelijk beloofd dat ze weer herenigd zullen worden met hun omgekomen gezinsleden. Documentaire van Juan Reina.

'Diving into the Unknown', om 22.40 uur op Canvas.