Winnaar P.C. Hooft-prijs 2017 Bas Heijne loge-gast bij 'MAX Avondconcert'

dinsdag 16 mei 2017

Woensdag 17 mei is de winnaar van de P.C. Hooft-prijs 2017, Bas Heijne loge-gast bij 'MAX Avondconcert'. Op de vooravond van de uitreiking van de belangrijkste literatuurprijs van Nederland, praat presentator Wouter Pleijsier vanaf 20.00 uur op NPO Radio 4 met Bas Heijne over zijn werk, de prijs en de rol van klassieke muziek in zijn leven.

Schrijver en columnist Bas Heijne ontvangt donderdag 18 mei de P.C. Hooft-prijs voor zijn beschouwend oeuvre. Presentator Wouter Pleijsier gaat op woensdag 17 mei bij 'MAX Avondconcert' uitgebreid in gesprek met de loge-gast. Daarnaast kunt u luisteren naar muziek van Paul Lewis.

Het 'MAX Avondconcert' wordt uitgezonden vanuit het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. De Britse pianist Paul Lewis speelt werk van Bach, Beethoven, Chopin en Von Weber. Paul Lewis is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de belangrijkste klassieke pianisten van zijn generatie. Met zijn registraties van de sonates van onder anderen Beethoven en Schubert viel hij veelvuldig in de prijzen en won hij de sympathie van kenners en liefhebbers.

'MAX Avondconcert' wordt op 17 mei gepresenteerd door Wouter Pleijsier.

'MAX Avondconcert', maandag t/m donderdag en zondag vanaf 20.00 uur op NPO Radio 4.

'Chez Annemie' - Annemie Struyf (foto: Eťn - © VRT 2017)

Delfine Persoon is de ongeslagen wereldkampioene boksen bij de lichtgewichten. Overdag politieagente, na de werkuren bokser in hart en nieren. Filiep is de man achter Delfine, haar trainer met wie ze een onafscheidelijk duo vormt. Voor het eerst blikken Delfine en Filiep terug, niet alleen naar de beelden van haar grote triomf, maar ook van haar publieke vernedering op het Sportgala van 2014. Samen trekken ze ook lessen, want in 2018 moet Delfine opnieuw haar wereldtitel verdedigen.

'Chez Annemie', om 20.35 uur op Eťn.