Winnaar P.C. Hooft-prijs 2017 Bas Heijne loge-gast bij 'MAX Avondconcert'

dinsdag 16 mei 2017

Woensdag 17 mei is de winnaar van de P.C. Hooft-prijs 2017, Bas Heijne loge-gast bij 'MAX Avondconcert'. Op de vooravond van de uitreiking van de belangrijkste literatuurprijs van Nederland, praat presentator Wouter Pleijsier vanaf 20.00 uur op NPO Radio 4 met Bas Heijne over zijn werk, de prijs en de rol van klassieke muziek in zijn leven.

Schrijver en columnist Bas Heijne ontvangt donderdag 18 mei de P.C. Hooft-prijs voor zijn beschouwend oeuvre. Presentator Wouter Pleijsier gaat op woensdag 17 mei bij 'MAX Avondconcert' uitgebreid in gesprek met de loge-gast. Daarnaast kunt u luisteren naar muziek van Paul Lewis.

Het 'MAX Avondconcert' wordt uitgezonden vanuit het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. De Britse pianist Paul Lewis speelt werk van Bach, Beethoven, Chopin en Von Weber. Paul Lewis is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de belangrijkste klassieke pianisten van zijn generatie. Met zijn registraties van de sonates van onder anderen Beethoven en Schubert viel hij veelvuldig in de prijzen en won hij de sympathie van kenners en liefhebbers.

'MAX Avondconcert' wordt op 17 mei gepresenteerd door Wouter Pleijsier.

'MAX Avondconcert', maandag t/m donderdag en zondag vanaf 20.00 uur op NPO Radio 4.

logo Canvas logo

Het contrast tussen de majestueuze beelden op Paaseiland en de verlaten omgeving errond kan niet groter zijn. Decennialang werd Paaseiland beschouwd als een waarschuwing voor de rest van de planeet: een uitputting van de natuurlijke hulpbronnen leidt onvermijdelijk tot het einde der beschaving! Maar dr. Jago Cooper is ervan overtuigd dat dat een verkeerde beschrijving is van wat er op Paaseiland is gebeurd. Dit eiland is absoluut geen mislukking, maar wel een succesverhaal. De echte reden van de leegloop moet volgens hem niet bij de mens gezocht worden.

'Easter Island - Mysteries Of A Lost World', om 21.10 uur op Canvas.