Tweeluik 'Broeders' over SyriŽganger bij BNNVARA

vrijdag 18 mei 2018

In de tweedelige dramaserie 'Broeders' reizen de broers Hassan en Mourad af naar SyriŽ om hun vermiste broer Yasin te zoeken. Terwijl ze het spoor van Yasin proberen te volgen door JordaniŽ en SyriŽ, raken Hassan en Mourad ongewild betrokken bij het Syrische conflict.

Zal dit de broers, ondanks de confrontatie met de gruwelijkheden van de oorlog, dichter bij elkaar brengen, of heeft de oorlog onherstelbare wonden geslagen?

Achmed Akkabi was eerder te zien in 'Rabat' (2011), Walid Benmbarek in 'Infiltrant' (2014) en Bilal Wahlib in 'Layla M' (2016).

De regie van 'Broeders' is in handen van veelgeprezen regisseur Hanro Smitsman. Hij won onder andere de Gouden Beer voor beste korte film voor 'Raak' (2006) op het filmfestival van Berlijn en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek voor 'Schemer' (2010) op het NFF.

Hanro Smitsman: ''Broeders' is een film over broederschap, politieke bewustwording en de weg naar volwassenheid. De film laat je kennis maken met de persoonlijke achtergronden van gedrag, maakt deze begrijpelijk en biedt daarmee tegenwicht aan al te gemakkelijke oordelen over bijvoorbeeld Syriëstrijders. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen daders slachtoffers worden en andersom.'

'Broeders' is geproduceerd door Corrino Drama in co-productie met BNNVARA, met steun van CoBO. Het scenario is geschreven door Marc en Roeland Linssen, Alma Popeyus en Hein Schütz.

'Broeders', op 19 en 26 mei om 22.40 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers