Tweede seizoen 'The Good Doctor' bij Videoland

zaterdag 10 november 2018
Foto: Videoland - © RTL 2018

Fans van de Amerikaanse dramaserie 'The Good Doctor' hoeven niet lang meer te wachten op het tweede seizoen. Na het veelbekeken eerste seizoen keert Dr. Shaun Murphy vanaf zondag 11 november weer terug bij Videoland.

De eerste twee afleveringen zijn dan gelijk te bekijken. Vervolgens komt wekelijks op zondag een nieuwe aflevering online.

De serie
'The Good Doctor' gaat over Dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore), een jonge chirurg met autisme en het savant-syndroom. Shaun verruilt het rustige plattelandsleven voor de prestigieuze chirurgische eenheid van het St. Bonaventure-ziekenhuis. Het personeel en het bestuur zijn in eerste instantie sceptisch door zijn stoornissen, maar zijn enige aanhanger, dr. Aaron Glassman, daagt hen uit om Shaun een kans te geven. Al snel wordt duidelijk dat Shaun een grote aanwinst is voor het ziekenhuis, maar de samenwerking gaat niet zonder slag of stoot.

Nieuw seizoen
Het tweede seizoen gaat direct verder waar het eerste seizoen eindigde, en de vragen die de kijker na de seizoensfinale had, worden in de eerste aflevering grotendeels beantwoord. Ook keert een belangrijk persoon uit Shauns leven terug in de serie. Dit seizoen is Freddie Highmore niet alleen te zien als acteur, maar bewees hij ook als schrijver van de eerste aflevering zijn dienst.

Best bekeken televisieserie
Het eerste seizoen van 'The Good Doctor' was een wereldwijde hit. In de Verenigde Staten, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Spanje was het de best bekeken televisieserie. Hoofdrolspeler Freddie Highmore ontving voor zijn rol als Dr. Shaun Murphy een Golden Globe-nominatie.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

De liefde staat dit keer centraal. Na veel lessen waarin de klas allerlei technieken heeft geleerd om hun seksleven een boost te geven, draait het deze keer om liefde, intense intimiteit en aandacht voor elkaar via verleiding. Oftewel: hoe breng je nog meer liefde in de seks?

'Sex Academy', om 22.35 uur op VIJF.

Dossiers