'The Woman in White' en 'Next of Kin' in première op BBC First

zondag 1 juli 2018

In juli komt BBC First, de Nederlandse bestemming voor onmisbare Britse dramaseries, met twee gloednieuwe series op de proppen: de huiveringwekkende en mysterieuze 'The Woman in White' en het spannende drama 'Next of Kin', met in de hoofdrol Emmy Award winnende actrice Archie Panjabie ('The Good Wife') en gerenommeerd acteur Jack Davenport ('Pirates of the Caribbean').

Bovendien zal BBC First het eerste seizoen van detectiveserie 'Luther' uitzenden, met Golden Globe Award winnende acteur Idris Elba ('The Wire', 'Thor', 'Pacific Rim') in de hoofdrol. Hij vertolkt de rol van John Luther, een detective die een reeks van raadselachtige en mysterieuze moordzaken moet ontrafelen. BBC First zal vervolgens alle vier seizoenen van 'Luther' uitzenden zodat je je schrap kan zetten voor het aankomende vijfde seizoen.

'The Woman in White' gaat in première op BBC First, zondag 8 juli om 21.00 uur
Op een maanverlichte nacht ontmoet Walter Hartright (Ben Hardy, 'EastEnders', 'X-Men: Apocolypse'), een arme, maar goedhartige kunstenaar die in Londen woont, een vreemde vrouw. Zij is volledig in het wit gekleed waardoor ze bijna op een geest lijkt. Na die vreemde ontmoeting raakt Walter verwikkeld in een griezelige en onbekende wereld. De Ierse actrice Jessie Buckley ('War and Peace', 'Taboo'), Olivia Vinall, Ben Hardy en Dougray Scott ('United', 'Fear the Walking Dead') vertolken de hoofdrollen in deze gewaagde verfilming van de gelijknamige gothic novel van Wilkie Collins. De serie, geschreven door Fiona Seres en geregisseerd door Carl Tibbets, neemt ons mee naar de bewogen late jaren 1850. 'The Woman in White' zorgt het hele seizoen lang voor mysterie, spanning en verwarring.

'Natuurlijk zijn ze schuldig!', roept juffrouw Halcombe (Jessie Buckly) fel uit. 'Hoe is het mogelijk dat mannen vrouwen telkens opnieuw ongestraft kunnen breken?'

'Next of Kin' debuteert op BBC First op maandag 9 juli om 21.00 uur
De gloednieuwe dramaserie 'Next of Kin' begint met niet twee, maar zelfs drie choquerende gebeurtenissen: een terroristische aanslag in het westen van Londen en de ontvoering van de broer van huisarts Mona Hartcourt (Archie Panjabi) in Pakistan. Op datzelfde moment verdwijnt ook zijn zoon Danny, waarnaar de politie hevig op zoek gaat.

Mona Hartcourt, vertolkt door Emmy Award winnende Britse actrice Archie Panjabi ('The Good Wife', 'The Fall'), en haar man Guy (Jack Davenport – 'Pirates of the Caribbean', 'Smash'), een politieke lobbyist, wonen samen in Londen en leiden een gelukkig leven. Helaas wordt hun leven overhoopgegooid wanneer het koppel plots te horen krijgt dat Mona’s broer gekidnapt is, terwijl hij als medisch vrijwilliger werkte in Pakistan. Verraad en samenzwering houden de kijker gedurende de zes afleveringen op het puntje van je stoel. Mona komt voor een hartverscheurend dilemma te staan: hoe ver zal ze gaan om haar familie te beschermen? Next of Kin gooit het genre familiedrama over een heel andere boeg.

Het eerste seizoen van 'Luther' in première op BBC First, zaterdag 14 juli om 21.00 uur
'Luther', de eigen dramaproductie van BBC en BBC America, volgt de turbulente detectivezaken van hoofdinspecteur John Luther (Golden Globe award-winnende Idris Elba bekend van 'The Wire', 'Mandela: Long Walk To Freedom'). Zijn ongewone inzet voor zijn job is zowel een enorme vloek als zegen voor zichzelf, zijn naasten en zijn collega’s waardoor er heel wat vijanden binnen het politiekorps achterblijven.

'Luther' is inmiddels een klassieker geworden en was dé doorbraak voor Idris Elba. BBC First start de zomer met het eerste seizoen waarna de andere seizoenen snel zullen volgen. In elke aflevering geraak je dieper verzonken in de mysterieuze en gevaarlijke moordzaken waar Luther mee geconfronteerd wordt. Zal de passionele en vaak onbezonnen inspecteur in staat zijn om ze allemaal op te lossen?

De spannende en duistere politiereeks begint wanneer Luther opnieuw aan het werk gaat, nadat hij lang afwezig was door de traumatiserende moordzaak rond seriemoordenaar Henry Madsen. Op zijn eerste dag start hij aan een nieuwe moordzaak: beide ouders van het hoogbegaafde meisje Alice Morgan werden op brutale wijze vermoord. Elk spoor van de dader ontbreekt. Hoewel Luther een sterk vermoeden heeft dat Alice betrokken is bij de moord, kan hij dat op geen enkele manier bewijzen.

'Midsomer Murders' seizoen 7 gaat in première op BBC First op dinsdag 24 juli om 20.00 uur
Inspecteur Tom Barnaby (John Nettles) en zijn nieuwe partner Dan Scott (John Hopkins) komen oog in oog te staan met verschillende gewelddadige en raadselachtige moorden in het zevende seizoen van 'Midsomer Murders'. De alom gewaardeerde misdaadserie schopt zijn eerste aflevering 'The Green Man' af met de inzakking van een groot kanaalproject.
Plotseling drijven er zeven lichamen boven en Barnaby onderzoekt de mogelijke moorden. Dan blijkt één van de slachtoffers een modern gebit te dragen. Stuk per stuk lijkt de puzzel in elkaar te vallen wanneer Barnaby een heleboel leugens, affaires en ruzies aan het licht brengt en wanneer blijkt dat er nog een jong slachtoffer is getroffen. Zijn trouwe rechterhand, detective Troy (Daniel Casey), neemt deze moeilijke case mee op zich als zijn allerlaatste case in Midsomer. Troy zal Midsomer snel verlaten en gepromoveerd worden tot inspecteur.
Midsomer Murders komt in juli terug op het scherm voor het zevende seizoen dat zich afspeelt in fictieve provincie van Midsomer. Vastberaden inspecteur Barnaby en zijn nieuwe partner, eigenwijze sergeant Scott, zetten zich aan een reeks nieuwe moorden en ingewikkelde geheimen in het ogenschijnlijk stille Midsomer.

In juli gaan de volgende series gewoon door:

'The Split', met Nederlandse acteur Barry Atsma ('Er komt een vrouw bij de dokter', 'Loft') zal je verder kunnen bekijken in juni en juli. Deze serie laat ons meekijken in de wereld van machtige vrouwelijke scheidingsadvocaten en zoomt in op het leven van drie zussen die gerespecteerde scheidings- en familierechtadvocaten zijn.

'Howards End' is een vierledige bewerking van de klassieke roman van E.M. Forster. De serie vertelt het verhaal van drie families die moeten opboksen tegen de sociale verdeling tijdens de eeuwwisseling in Engeland.

De serie 'Snatch', die zes jonge inbrekers volgt waaronder de beruchte Harry Potter-ster Rupert Grint, is een vertolking van de gelijknamige populaire film over een gewapende overval in Londen.

'The Split' – Elke maandag om 21.00 uur, eindigt op 2 juli.
'Howard's End' – Elke dinsdag om 21.00 uur, eindigt op 4 juli.
'Snatch' – Elke donderdag om 21.00 uur, eindigt op 9 juli.

Persbericht LEWIS/BBC First
http://www.bbcfirst.com
/bbcfirst

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Hoewel Amber fysiek al goed opgeknapt is, ziet ze nog steeds bijna niets. De oogartsen proberen in te schatten of haar zicht kan verbeteren. Leonore viert haar tweede verjaardag ... op intensieve zorgen. Met Lily gaat het eindelijk opnieuw wat beter en ze krijgt goed nieuws: Fieke is op de specialistische afdeling toegekomen met een sinustrombose. Haar medicijnen krijgt ze via spuitjes, maar Fieke is doodsbang voor de prik. Net nu met Saar alles goed leek te gaan, heeft ze plots opnieuw geen gevoel meer in haar rechterhand.

'Kinderziekenhuis 24/7', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers