'Spoorloos': Vriendin dringt bij Erwin aan op zoektocht naar roots

zondag 21 oktober 2018

Erwin is geboren op Corfu en door zijn moeder afgestaan ter adoptie. Hij groeide op als enig kind bij een Nederlands echtpaar.

Erwins vriendin merkte de afgelopen jaren dat hij moeilijk over zijn adoptie kan praten. Zij drong er bij hem op aan om op zoek te gaan naar zijn Griekse roots. Ook Erwin’s adoptiemoeder stond achter zijn zoektocht. Zij was ernstig ziek en wilde voorkomen dat Erwin geen moeder meer zou hebben als zij zou overlijden. Erwin besloot toen om voor het eerst een blik te werpen op zijn adoptiepapieren.

Derk Bolt reisde voor Erwin naar Griekenland. Tijdens zijn zoektocht stuit hij op enkele opmerkelijke feiten.

'Spoorloos', maandag 22 oktober om 21.15 uur op NPO 1.

logo VTM logo

Donderdag en zondag werken de Rode Duivels hun laatste twee wedstrijden af in groep 2 van Divisie A van de Nations League. De Rode Duivels wonnen zowel op het veld van IJsland (0-3) als in eigen huis van Zwitserland (2-1) en staan met een 6 op 6 aan de leiding in de groep, samen met Zwitserland. IJsland, het zwakke broertje van deze poule, telt na 3 wedstrijden nog steeds 0 punten, en is nu al zeker van de degradatie naar Divisie B.

'Uefa Nations League: BelgiŽ-Ijsland', om 20.25 uur bij VTM.