Simon & Garfunkel 5 juli in 'Het Uur van de Wolf'

woensdag 4 juli 2018

Een combinatie van bijzonder archiefmateriaal uit de jaren zeventig en recente interviews met Paul Simon en Art Garfunkel. Dat is het kloppend hart van de documentaire 'Simon & Garfunkel - 40 jaar Bridge over troubled water', die 'Het Uur van de Wolf' donderdag 5 juli uitzendt n.a.v. het afscheidstournee van Paul Simon.

'Bridge over Troubled Water' was vele jaren de best verkochte LP in Nederland. Dat kwam mede door het grote aantal singlehits, die de plaat voortbracht. Behalve de titelsong haalden ook 'El Condor Pasa', 'Cecilia' en 'The Boxer' de Top 40. Bijna 50 jaar nadat de plaat doorbrak zijn deze nummers nog altijd niet weg te denken uit de 'Top 2000'.

In de documentaire wordt een exclusieve kijk geboden achter de schermen van het ontstaan van deze wereldhits. Aan de hand van nooit vertoonde beelden laat het duo en musici als Roy Halee, Hal Blaine en Joe Osborn de opkomst en ondergang zien van een van de meest bejubelde zangduo’s. De aandacht richt zich op het begin van de samenwerking (in 1956 heette het duo nog Tom en Jerry), geïnspireerd op het werk van de Everly Brothers, maar ook op de breuk in 1970. Die kwam bij de fans hard aan omdat het direct volgde op de toekenning van maar liefst zes Grammy’s en de verkoop van 25 miljoen exemplaren.

Op 7 & 8 juli treedt Paul Simon op met zijn Homeward Bound The Farewell Tour in Amsterdam, waarmee hij afscheid neemt van zijn fans. Het wordt zijn laatste tour.

Producer en regisseur: Jennifer Lebeau

'Het Uur van de Wolf: Simon & Garfunkel - 40 jaar Bridge over troubled water', donderdag 5 juli om 22.50 uur bij de NTR op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Beestig' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

In de rubriek Vreemde Vogels maakt dierenarts Joshua kennis met Kevin Bacon. Niet de acteur, maar een huisdier met een roze snuit en krulstaart. Dieter en Nathalie willen graag wat 'fluffiness' in huis. Dierenarts Joshua is dé ideale man om hen aan een kitten te helpen. Maar een kitten in huis blijkt toch niet zo vanzelfsprekend te zijn, al zeker niet voor het meubilair ... Beestig stapt én vliegt ook rond in het huis van Lieven Scheire.

'Beestig', om 18.15 uur op Eén.

Dossiers