'Podium Witteman' organiseert tribute Bach333

zaterdag 13 januari 2018
Foto: NTR - © Lilian van Rooij 2016

In 2018 vieren wij de 333ste verjaardag van Johann Sebastian Bach, zoals bekend de favoriete componist van Paul Witteman. 'Podium Witteman' wil de grote componist eren en zal samen met 24Classics Happy Bachdag en het Nederlands Kamerorkest de grootste Bach-tribute-ever van Nederland organiseren: Bach333!

Floris Kortie roept zondag a.s. alle amateurviolisten, -altisten en –cellisten van Nederland op om op 18 maart met 333 musici het Derde Brandenburgse Concert te komen spelen in 'Podium Witteman'. De amateurs zullen daarbij geholpen worden door violiste Rosanne Philippens en celliste Quirine Viersen!

We trappen zondag af met een uitvoering van dit concert door Rosanne Philippens, Richard Wolfe en Quirine Viersen.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

Het NTR-programma wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam.

'Podium Witteman', zondag 14 januari van 18.05 tot 19.05 uur op NPO 2.

logo VIJF logo V3

'Talhotblond' vertelt het verhaal van een driehoeksrelatie waarbij de geliefden elkaar via het internet hebben ontmoet. Eén geliefde sterft en een andere moet naar de gevangenis. Het leven van de families van de drie staat volledig op hun kop en is voor altijd veranderd. Deze documentaire toont aan de hand van internetberichten en interviews wat er gruwelijk kan mislopen wanneer iemand online liegt.

'TalhotBlond', om 20.35 uur op VIJF.