'Podium Witteman' organiseert tribute Bach333

zaterdag 13 januari 2018
Foto: NTR - Lilian van Rooij 2016

In 2018 vieren wij de 333ste verjaardag van Johann Sebastian Bach, zoals bekend de favoriete componist van Paul Witteman. 'Podium Witteman' wil de grote componist eren en zal samen met 24Classics Happy Bachdag en het Nederlands Kamerorkest de grootste Bach-tribute-ever van Nederland organiseren: Bach333!

Floris Kortie roept zondag a.s. alle amateurviolisten, -altisten en –cellisten van Nederland op om op 18 maart met 333 musici het Derde Brandenburgse Concert te komen spelen in 'Podium Witteman'. De amateurs zullen daarbij geholpen worden door violiste Rosanne Philippens en celliste Quirine Viersen!

We trappen zondag af met een uitvoering van dit concert door Rosanne Philippens, Richard Wolfe en Quirine Viersen.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

Het NTR-programma wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam.

'Podium Witteman', zondag 14 januari van 18.05 tot 19.05 uur op NPO 2.

logo n logo En logo

Ter gelegenheid van de kermis wordt er in de gemeente een koers voor amateurs georganiseerd. Pol rijdt mee voor de Kampioenen, om zo de herstellingswerken in de kleedkamer van de bezoekers te kunnen bekostigen. Fernand neemt diezelfde dag met zijn kampioen deel aan een duivenvlucht. Hij heeft het niet zo begrepen op de koers en steekt stokken in de wielen ... Carmen voelt zich gediscrimineerd, want de koers is enkel bedoeld voor mannen. Zij wil ook meerijden... En Pascale is jaloers wanneer er een jeugdvriendin van Maurice opduikt...

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op En.