Paul Simon, North Sea Jazz-voorpret en Mick Jagger 75 op NPO 2 Extra

donderdag 5 juli 2018

In juli duikt de NTR op themakanaal NPO 2 Extra weer diep in 50 jaar popmuziek. Aan de hand van de actualiteit toont Leo Blokhuis in nieuwe afleveringen van 'NPO Radio 2 presenteert…' de mooiste concerten en documentaires.

In de eerste weken van juli staat hij stil bij de afscheidsconcerten van Paul Simon in Nederland en bij de komende editie van het North Sea Jazz festival.

'NPO Radio 2 presenteert…' is elke vrijdagavond te zien rond de klok van 23.00 uur op
NPO 2 extra (voorheen NPO Cultura).

Vrijdag 6 juli 2018: Paul Simon (75 min.)
Deze aflevering is geheel gewijd aan de een van de beroemdste singer-songwriters aller tijden: Paul Simon. Hij treedt op 7 en 8 juli op in de Ziggo Dome in Amsterdam in het kader van zijn Homeward Bound-afscheidswereldtour. In deze aflevering zie je het concert dat hij gaf in 2012 in het Londense Hyde Park. Tijdens dit optreden – als headliner van het Hard Rock Calling festival – speelde hij uiteraard veel krakers uit zijn songbook: ‘The sound of silence’ en ‘The boxer’ uit de Simon & Garfunkel-jaren bijvoorbeeld. Maar vroege solohits als ‘Slip slidin’ away’ en ‘50 ways to leave your lover’ staat op de setlist én er is speciale aandacht voor zijn meest succesvolle album Graceland uit 1986 dat bijna integraal voorbij komt en wordt gespeeld met de originele musici die destijds op de plaat meespeelden.

Vrijdag 13 juni 2018: North Sea Jazz 2018-voorpret (60 min.)
De NTR verslaat North Sea Jazz 2018 op 14 en 15 juli op NPO 2. Leo Blokhuis duikt in deze aflevering van 'NPO Radio 2 presenteert…' vast in de line up van het festival en heeft daarbij speciale oog voor de legendarische soulgroep The O’Jays (bekend van hits als ‘Back stabbers’, ‘For the love of money, Love train’ en ‘Use ta be my girl’) die voor het eerst op North Sea Jazz zullen optreden. Verder is er aandacht voor vertrouwde NSJ-namen als Chaka Khan, The Roots en Earth, Wind & Fire alsook voor nieuwere namen op de festival bill zoals Durand Jones & The Indications, Con Brio en Aloe Blacc.

Overigens: Na North Sea Jazz kijk je op NPO 2 extra vanaf maandag 16 t/m zondag 23 juli naar de beste concerten van NSJ 2018, met veel nog niet eerder vertoond materiaal. Elke avond bij de NTR om 19.30 uur. Presentatie: Natasja Gibbs.

Nieuwe afleveringen / herhalingen 'NPO Radio 2 presenteert…'
Nieuwe afleveringen van NPO Radio 2 presenteert zullen te zien zijn op NPO 2 extra vanaf 24 augustus. In de eerste aflevering is een documentaire te zien zijn over het legendarische US festival in 1982. Daar traden toen o.a. Santana, The Cars, The Police en Fleetwood Mac op.
Tot die tijd zijn er de herhalingen van NPO Radio 2 presenteert…, elke dinsdagavond om 23.00 uur. Met een speciale vermelding voor de hervertoning van de aflevering rond The Rolling Stones op dinsdag 24 juli, want twee dagen later viert Sir Mick Jagger zijn 75ste verjaardag.

NPO 2 extra
NPO 2 extra (voorheen NPO Cultura) is het themakanaal voor kunst, cultuur en documentaires. Het is op televisie te zien via Ziggo (kanaal 222), KPN (kanaal 88) of via www.npo.nl.

NPO Radio 2
Leo Blokhuis is elke zondagavond op NPO Radio 2 te beluisteren in het programma Blokhuis. www.nporadio2.nl/blokhuis.

Persbericht NTR
http://www.npo.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Omdat Atil ziek valt, moet Helena op het laatste moment een zitting van hem overnemen. Op het eerste gezicht een eenvoudige zaak, maar tijdens de zitting krijgt Helena de indruk dat er iets niet helemaal klopt. Wanneer ze de zaak laat uitstellen en het dossier heropent, komt ze op het spoor van een criminele motorbende die niet aarzelt om haar te bedreigen. Kan Helena zich nog helemaal in de zaak vastbijten als ze zichzelf ermee in gevaar brengt?

'De Ridder', om 21.25 uur op Eén.

Dossiers