'Nederland op Film': Hollandse Huishoudens

dinsdag 20 maart 2018

Woensdag 21 maart zendt MAX rond 20.45 uur op NPO 2 een nieuwe aflevering van 'Nederland op Film' uit. Een serie gemaakt over en vooral dr Nederland. Een unieke documentaireserie, gepresenteerd door Richard Groenendijk.

Deze laatste aflevering staat in het teken van Hollandse Huishoudens.

In deze aflevering van 'Nederland op Film' staat het leven achter onze voordeuren, en hoe dat spectaculair veranderde in de afgelopen eeuw centraal. Wat was de taakverdeling in huis en wat deed de komst van elektrische hulpmiddelen voor ons? Maar ook de intrede van de televisie, het interieur, inwonen bij de schoonouders en natuurlijk het Nederlandse eten komen aan bod.

'Nederland op Film' toont niet alleen het oude filmmateriaal. Ook de makers en de mensen die op de beelden te zien zijn, komen aan het woord: een prachtig document met een bijzondere historische waarde.

'Nederland op Film', woensdag 21 maart rond 20.45 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Alloo en de Liefde' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2018)

Luk Alloo spreekt onder andere met mannen en vrouwen die al dan niet bewust alleen leven, relatieverslaafd of monogaam zijn, bij hun eerste lief zweren of niet trouw kunnen blijven, voor betaalde liefde kiezen of hun partner hebben leren kennen via een blind date.

'Alloo en de Liefde', om 21.40 uur op VTM.

Dossiers