'Nederland op Film': Hollandse Huishoudens

dinsdag 20 maart 2018

Woensdag 21 maart zendt MAX rond 20.45 uur op NPO 2 een nieuwe aflevering van 'Nederland op Film' uit. Een serie gemaakt over en vooral dr Nederland. Een unieke documentaireserie, gepresenteerd door Richard Groenendijk.

Deze laatste aflevering staat in het teken van Hollandse Huishoudens.

In deze aflevering van 'Nederland op Film' staat het leven achter onze voordeuren, en hoe dat spectaculair veranderde in de afgelopen eeuw centraal. Wat was de taakverdeling in huis en wat deed de komst van elektrische hulpmiddelen voor ons? Maar ook de intrede van de televisie, het interieur, inwonen bij de schoonouders en natuurlijk het Nederlandse eten komen aan bod.

'Nederland op Film' toont niet alleen het oude filmmateriaal. Ook de makers en de mensen die op de beelden te zien zijn, komen aan het woord: een prachtig document met een bijzondere historische waarde.

'Nederland op Film', woensdag 21 maart rond 20.45 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo n logo En logo

Ter gelegenheid van de kermis wordt er in de gemeente een koers voor amateurs georganiseerd. Pol rijdt mee voor de Kampioenen, om zo de herstellingswerken in de kleedkamer van de bezoekers te kunnen bekostigen. Fernand neemt diezelfde dag met zijn kampioen deel aan een duivenvlucht. Hij heeft het niet zo begrepen op de koers en steekt stokken in de wielen ... Carmen voelt zich gediscrimineerd, want de koers is enkel bedoeld voor mannen. Zij wil ook meerijden... En Pascale is jaloers wanneer er een jeugdvriendin van Maurice opduikt...

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op En.

Dossiers