'Man Bijt Hond' bindt Surinaamse hoofddoeken

donderdag 22 november 2007

Praatgroepen heb je in allerlei vormen. Speciaal voor Surinaamse dames heeft 'Sisa' Mathilda uit Amsterdam een Sisterhood opgericht. 'Man Bijt Hond' van de NCRV volgt het jaarlijkse uitje van de groep, bedoeld om de batterij van de dames weer op te laden.

Het weekendje staat bol van de Surinaamse gewoontes en tradities. Eén van de activiteiten is het binden van Surinaamse hoofddoeken.

Om buren dichter bij elkaar te brengen komt Man bijt hond spontaan langs met de buurtborrel, deze keer in het Friese Harlingen. De cameraploeg belandt daar in een sfeervolle huiskamerbar met exotische dieren en andere bijzondere 'vogels'.

'Man Bijt Hond', vrijdag 23 november om 18.55 uur op Nederland 2.

logo Canvas logo

Twee Finse grotduikers komen om het leven in een diepe grot ergens in Noorwegen. Nadat een officiële Noorse bergingsoperatie met de hulp van Britse experten is afgeblazen, besluiten de overblijvende duikers van de groep zelf naar hun overleden vrienden op zoek te gaan. De documentaire brengt verslag uit van deze geheime en gevaarlijke duikmissie. Naast de enorme fysieke inspanning vereist de zoektocht ook mentaal veel van de ervaren duikers. Ze hebben de families namelijk beloofd dat ze weer herenigd zullen worden met hun omgekomen gezinsleden. Documentaire van Juan Reina.

'Diving into the Unknown', om 22.40 uur op Canvas.