'Kunststof' met Rachel Beaujean, Philip Akkerman, Arthur Umbgrove en Wilfred de Bruijn

zondag 10 september 2017

Maandag 11 september is Rachel Beaujean te gast. Ze was danseres, balletmeester, hoofd artistieke staf en is zojuist benoemd tot artistiek adjunct directeur van het Nationale Ballet. Ze wordt tijdens het Gala op 12 september geŽerd vanwege haar 40-jarige passie en grote betekenis voor het gezelschap.

Dinsdag 12 september, Philip Akkerman
Beeldend kunstenaar Philip Akkerman is te zien met zijn nieuwste werk in Torch Gallery in Amsterdam. Akkerman schildert al meer dan 35 jaar zelfportretten en dat zijn er inmiddels meer dan 4000. In deze nieuwe presentatie is ook een samenwerking te zien met grafisch ontwerper Dennis Koot en hij lanceert een speciaal bockbier: Château Akkerman.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 13 september, Arthur Umbgrove
Wat we weten, zo heet de nieuwe roman van Arthur Umbgrove. Een verhaal over drie Syrische broers in Nederland, maar tegelijkertijd ook een cynisch verslag van een schrijver over een onmogelijk asielbeleid. Welk standpunt neem je in? Hoe kom je aan je informatie? En hoe schrijf ik daar weer een roman over?

Presentatie: Frénk van der Linden

Donderdag 14 september, Wilfred de Bruijn
Wilfred de Bruijn werd in 2013 een bekende Nederlander. Nadat hij en zijn vriend in Parijs in elkaar waren geslagen postte hij op Facebook een foto van zijn gehavende gezicht. Het bracht hem in DWDD, in De Slimste Mens en hij maakte een serie over Frankrijk voor de VPRO. Nu verschijnt zijn boek ‘Op zoek naar mijn Frankrijk, een persoonlijk portret van een prachtig land vol tegenstellingen.’

Presentatie: Petra Possel

Vrijdag 15 september, nog niet bekend.

'Kunststof', 11 t/m 14 september om 19.00 uur op NPO Radio 1.

'Sports Late Night' (foto: VIER - © SBS Belgium 2017)

Op vrijdag en zaterdag brengt Sports Late Night verslag uit van alle matchen en alle doelpunten van de Jupiler Pro League. Afwisselend gidsen Bart Raes en Gilles De Coster de kijker door de wedstrijden van de dag, en gaan ze dieper in op betwistbare fases en de stand van het Belgische voetbal. Geert De Vlieger is als vaste voetbalexpert op post. Daarnaast is er ook ruimte voor internationaal voetbal en succesvolle Belgen in andere sporttakken in het buitenland - denk aan: Stoffel Vandoorne (F1), David Goffin (Tennis) of Thomas Pieters (golf).

'Sports Late Night', om 22.55 uur op VIER.