Erica Terpstra in 'Nieuwsweekend' over voorwoord Dalai Lama in haar kinderboek

vrijdag 3 augustus 2018

In 'Nieuwsweekend' bij Omroep MAX op NPO Radio 1 gaat het onder andere over het voorwoord dat de Dalai Lama schreef voor het boek van Erica Terpstra.

De gasafbouw is een slechte deal, vindt Steef Bartman. Wiebes heeft zich laten ringeloren door de oliemaatschappijen, zo stelt hij. Steef komt erover vertellen in 'Nieuwsweekend'.

Het CBS bevestigt maar weer eens deze week: het aantal mensen met obesitas stijgt maar door. Zo ook het aantal maagverkleiningen. In 2008 waren dat er nog 340 per jaar, nu zijn dat er 12.000. Kennelijk een populaire ingreep. Maar zaligmakend is het bepaald niet. Willeke van den Heuvel schreef er een realistisch boek over en vertelt erover in 'Nieuwsweekend'. Ook een gesprek met Danielle, bij wie de complicaties van haar maagverkleining zo ernstig zijn, dat ze op de wachtlijst staat voor een hersteloperatie. Ze maakt allerlei ellende door sinds die operatie, die haar leven nu bepaalt. Als ze had geweten dat dit zou kunnen gebeuren, hoe klein de kans ook, dan had ze het nooit gedaan, zegt ze nu.

Maandag 6 augustus gaan de sancties tegen Iran in van de Verenigde Staten. Peyman Jafari analyseert in 'Nieuwsweekend' de oplopende spanning tussen de VS en Iran, die hij levensgevaarlijk noemt. Gevaarlijker nog dan de toestand met Noord-Korea, zegt hij.

Erica Terpstra komt vertellen over het kinderboek dat ze schreef over het boeddhisme, het allereerste kinderboek over Boeddha in Nederland. Het voorwoord is geschreven door niemand minder dan de Dalai Lama, die Erica al eens eerder interviewde. Erica weet dat pas sinds vanochtend en is uiteraard, op z’n Erica’s, in de gloria. De Dalai Lama zegt in elk geval blij te zijn met het boekje, omdat het kinderen compassie leert en anderen leert delen in geluk. In 'Nieuwsweekend' vertelt ze er meer over.

Gatti ligt op z’n gattie. De beroemde dirigent is ontslagen uit de baan van zijn leven, nadat hij beschuldigd is van #metoo-achtige praktijken. Het Concertgebouworkest behoort tot de absolute wereldtop en staat dan ook te schudden op z’n grondvesten. Klassieke muziekkenner Joost Galema duidt de gigantische impact van deze gebeurtenis in orkestland.

'Nieuwsweekend' - Zaterdag 4 augustus van 08.30 tot 11.00 uur op NPO Radio 1

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Rechtbank' (foto: VIER -  SBS Belgium 2018)

'De Rechtbank' opent de zitting in de correctionele rechtbank van Brussel. Een man wordt vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn vriendin. Sindsdien heeft hij geen omgangsrecht meer met zijn dochter. De man beweert dat het om zelfverdediging gaat. Voor het vredegerecht in Antwerpen tracht Van Loon te bemiddelen in een zaak waarbij een man zijn huur voortijdig opzegt, maar zijn huurwaarborg niet terugkrijgt. De verhuurder eist daarbovenop ook een opzeggingsvergoeding. In de correctionele rechtbank van Brugge wordt een man vervolgd voor het bezit, verkoop en gebruik van cannabis. Weymiens zal beslissen of hij een tweede kans krijgt of niet.

'De Rechtbank', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers