Eric Corton en Barbara Bredero in 'Kunststof Radio'

zondag 14 januari 2018

Eric Corton speelt vanaf deze maand zijn solovoorstelling 'Ma', gebaseerd op het boek van Hugo Borst over de aftakelende geest van zijn moeder en de verhuizing naar een verpleeghuis.

Corton deed de laatste jaren vooral radio- en tv-werk, maar keert nu terug op de planken; waar hij ooit begon.

Presentatie: Jellie Brouwer

Di. 16 jan. Denise Janzée, filmmaker
Documentairemaker Denise Janzée werd getriggerd door een Italiaanse klassenfoto uit 1937. Drie jongetjes: links Sergio Leone, rechts Ennio Morricone. Tussen deze grootheden zat een ander jongetje. Wie was dat jongetje? Janzée besloot in de documentaire ‘My Name is Nobody’ deze zoektocht uit te voeren. Een verhaal over roem en anonimiteit. Janzée maakte eerder documentaires over onder andere haar moeder Willeke van Ammelrooy en stiefvader Marco Bakker. ‘My Name is Nobody’ is vanaf 18 januari in de bioscopen te zien.

Presentatie: Jellie Brouwer

Wo. 17 jan. Henk van Gelder, schrijver en recensent
NRC-recensent Henk van Gelder, is bekend om zijn kleinkunst biografieën van onder andere Joop van der Ende en Leen Jongewaard. Deze maand brengt hij het boek ‘Adèle’ uit, over het leven van Adèle Bloemendaal.

Presentatie: Frénk van der Linden

Do. 18 jan. Barbara Bredero, regisseur
Regisseur Barbara Bredero liet zich voor de romantische filmcomedy ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ inspireren door de gelijknamige bestseller van Paulien Cornelisse. Vanaf vanavond is de film te zien in de bioscopen. De hit films uit de ‘Mees Kees’-reeks en ‘Dikkertje Dap’ zijn ook van haar hand. De laatste film trok al 250.000 kijkers.

Presentatie: Petra Possel

'Kunststof Radio', maandag 15 t/m donderdag 18 januari tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Wim Lybaert in 'Het Goeie Leven' (foto: TVvisie - © Roger Mortelmans 2016)

In deze aflevering is fotografe, journaliste en televisiegezicht Lieve Blancquaert Wims reisgezel voor een week. Lieve houdt van mensen. Waar ze ook komt, wil ze stoppen om een portret te maken. Wim voelt zich veel meer tot de natuur aangetrokken en leert Lieve denken als een kikker. Van het vele rijden raakt het lijf van Wim veel te stijf. Lieve doet de Columbus stoppen om hem zijn eerste yogales te geven.

'De Columbus', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers