Claron McFadden & Cor Bakker, Tom Egbers, Louis Hoeks en Onno Blom in 'Kunststof'

zondag 19 augustus 2018

Succesduo Claron McFadden en Cor Bakker is na vijf jaar terug in de Robeco SummerNights. De Amerikaanse sopraan en de Landsmeerse pianist omschrijven hun samenwerking als het 'opentrekken van de muzikale hemel'.

Voor henzelf en voor het publiek. En wat er uit die hemel valt? Dat kan alles zijn, van Gershwin tot improvisaties.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 21 augustus: Tom Egbers, sportjournalist
Zijn moeder is er geboren, elke zomer ging hij er op vakantie en nu maakt Tom Egbers er een zesdelige serie over: Engeland. Wat zijn de veranderingen sinds zijn jeugd? En kent hij het Engeland van nu eigenlijk wel? Om dit te ontdekken maakt Tom portretten van de bijzondere, soms wat eigenwijze en altijd beleefde inwoners én leert hij het land van zijn moeder opnieuw kennen.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 22 augustus: Louis Hoeks, journalist
Na 10 jaar als politiek verslaggever voor Het Financiële Dagblad startte Louis Hoeks op
1 augustus als hoofdredacteur van Filosofie Magazine. Volgens Hoeks is filosofie, in een tijd van vluchtige meningen en verscherpte tegenstellingen, relevanter dan ooit. Vorig jaar publiceerde hij nog 'In geouwehoer kun je niet wonen', een biografie van PvdA-politicus Jan Schaefer.

Presentatie: Frénk van der Linden

Donderdag 23 augustus: Onno Blom, biograaf
'Hoera!' schreef Jan Wolkers in zijn dagboek op 8 december 1972, toen het bestuur van de Amsterdamse volkstuinvereniging Amstelglorie tuintje 294 aan hem had toegewezen. 'Spitten, schoffelen en groente kweken.' Zijn biograaf, Onno Blom heeft uit de overvloed van Wolkers’ dagboeken, brieven en notities het mooiste materiaal over de volkstuin geoogst en gebundeld in het boek 'Amstelglorie'.

Presentatie: Petra Possel

'Kunststof', maandag 20 augustus t/m donderdag 23 augustus tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Opgroeien met een andere geaardheid, het zou geen probleem meer mogen zijn. Maar jammer genoeg is dat nog niet altijd zo. LHBT-jongeren (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders) krijgen meer dan hun leeftijdsgenoten af te rekenen met mentale problemen. Deze zijn vaak het gevolg van homofobe ervaringen. Olly Alexander, de populaire Britse acteur en frontman van de elektropopband Years & Years, wil dit taboe doorbreken. Hij getuigt eerlijk over z'n eigen eetstoornis, depressie en drugverslaving die hij daardoor ontwikkelde. Voor het eerst in z'n leven bekent hij ook aan z'n mama met welke problemen hij jarenlang heeft geworsteld. En hij praat heel open met lotgenoten en hun families.

'Growing Up Gay', om 21.25 uur op Eén.

Dossiers