Britse dramaserie 'Upstairs, Downstairs' bij ONS

donderdag 19 oktober 2017

Nostalgische televisiezender ONS heeft zich inmiddels geprofileerd als d televisiezender waar herbeleven voorop staat. In oktober start de zender met een nieuwe klassieker uit de televisiegeschiedenis: de Britse dramaserie 'Upstairs, Downstairs'.

'Upstairs, Downstairs' is de eerste belangrijke, historische dramaserie die speciaal voor de Britse televisie werd geschreven. De serie is bekroond met diverse Emmy's en was destijds een doorslaand succes.

De serie speelt zich af aan het begin van de 20e eeuw, rond een chique vijf verdiepingen tellend huis aan Eaton Place in London. Het verhaal draait om de aristocratische familie Bellamy (die 'upstairs' wonen) en hun trouwe bedienden (van 'downstairs'). De serie beschrijft het wel en wee van de bewoners van het huis tegen de achtergrond van een boeiende periode uit de geschiedenis. In het hele land vinden ingrijpende sociale hervormingen plaats. Het einde van het Victoriaanse tijdperk is in zicht en de Eerste Wereldoorlog lijkt onafwendbaar. De NCRV zond de serie onder de titel De familie Bellamy uit tussen 1973 en 1978.

'Upstairs, Downstairs', vanaf 20 oktober iedere vrijdag om 16.00 en 22.00 uur (zelfde aflevering!) bij ONS.

Persbericht Media Tornado
http://www.kijkbijons.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'KIES18' (foto:  VRT 2018)

En dag na de verkiezingen ontvangt Ivan De Vadder alle partijvoorzitters in de VRT-studio om de uitslagen van de verschillende steden en gemeenten te bespreken en te interpreteren.

'Kopstukkendebat', om 21.25 uur op En.

Dossiers