Bisschop Michael Curry bij EO in gesprek met Nederlands kerkleider René de Reuver

zaterdag 15 september 2018

Dit weekend is bij de EO het allereerste interview te zien met bisschop Michael Curry op het Europese vasteland, sinds zijn bijzondere optreden in de huwelijksdienst aan het Engelse hof.

Kerkleider en scriba van de Protestantse Kerk in Nederland dominee René de Reuver gaat zondag met hem gesprek in het programma 'Love is the only way'.

Dominee René de Reuver gaat in dit programma op zoek naar het geheim van de huwelijkspreek die vele harten verwarmde. Hij heeft hier een goede aanleiding voor. Zondag 16 september is het ook Kerkproeverij in Nederland. Nederlandse kerken zetten dan hun deuren open voor iedereen om weer naar de kerk te komen. Kunnen zij iets leren van  bisschop Michael Curry?

Net als in de huwelijksdienst van prins Harry en Meghan Markle wijst bisschop Michael Curry op de liefde. Het tegenovergestelde van liefde is onverschilligheid stelt hij. Kerken kunnen dit verhaal verder vertellen door de liefde concreet te laten blijken in betrokkenheid bij iedereen. Bisschop Michael Curry laat in dit unieke interview het verhaal achter de preek horen. Wat drijft hem? Wat is de diepere gedachte achter zijn unieke preek?

'Michael Curry, Love is the only way - De man achter de preek voor Harry en Meghan en zijn boodschap voor Nederland', zondag 16 september om 12.00 uur bij de EO op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Wim is een echte levensgenieter. Maar is ons westers consumptiegedrag nog wel te verzoenen met een leefbare planeet? Wat zijn de concrete oorzaken en gevolgen van de klimaatopwarming? Liggen jongeren daar wakker van? En zijn we bereid om onze levensstijl aan te passen? School: Petrus & Paulus West in Oostende.

'De Klas', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers