'Anita wordt Opgenomen' in de vrouwengevangenis

zondag 21 oktober 2018
Foto: KRO-NCRV 2018

Maandag 22 oktober start het vierde seizoen van het programma 'Anita wordt Opgenomen'. In dit seizoen verblijft Anita een aantal maanden in de Penitentiaire Inrichting Nieuwersluis waar normaal gesproken de deuren voor buitenstaanders gesloten blijven.

Anita Witzier leeft in deze serie mee met de gedetineerden en medewerkers van de vrouwengevangenis en gaat het gesprek met hen aan.

In de eerste aflevering komt Anita de gevangenis binnen op de afdeling visitatie en wordt ze zelf ook uitgebreid gecontroleerd op drugs en andere smokkelwaar. Daarna maakt ze kennis met de gedetineerden in het huis van bewaring. Hier ontmoet ze gedetineerde Carola, die haar man heeft bedreigd met een broodmes omdat hij naar de hoeren was geweest, en Ingrid die wordt verdacht van de moord op haar schoonmoeder, maar volhoudt onschuldig te zijn. In het gevangenisgedeelte ontmoet Anita Feride. Zij zit een straf uit van 10 jaar, omdat ze door haar gewelddadige man werd gedwongen om iemand van het leven te beroven.

'Anita wordt Opgenomen', maandag 22 oktober 22.10 uur op NPO1.

logo VTM logo

Donderdag en zondag werken de Rode Duivels hun laatste twee wedstrijden af in groep 2 van Divisie A van de Nations League. De Rode Duivels wonnen zowel op het veld van IJsland (0-3) als in eigen huis van Zwitserland (2-1) en staan met een 6 op 6 aan de leiding in de groep, samen met Zwitserland. IJsland, het zwakke broertje van deze poule, telt na 3 wedstrijden nog steeds 0 punten, en is nu al zeker van de degradatie naar Divisie B.

'Uefa Nations League: BelgiŽ-Ijsland', om 20.25 uur bij VTM.