Ajouad El Miloudi verbreedt zijn horizon in derde reeks 'Kaaskop of…?'

woensdag 10 oktober 2018

In het derde seizoen van het KRO-NCRV programma 'Kaaskop of…?' onderzoekt Ajouad El Miloudi de identiteit van Nederlanders met een andere culturele achtergrond.

Waar hij in de vorige twee seizoenen zijn eigen Marokkaanse roots onder de loep nam, kijkt hij nu naar vier andere grote culturen in Nederland. Voelen Surinamers, Turken, Chinezen en Antillianen in Nederland zich 'Kaaskop of…?'

De afgelopen twee seizoenen vormden een spraakmakende en persoonlijke zoektocht voor presentator Ajouad El Miloudi. Moest hij zich kaaskop voelen omdat hij in Nederland is geboren en opgegroeid, of was hij toch meer een Marokkaan, uit het land van zijn ouders? In dit derde seizoen legt hij deze vraag voor aan bekende en onbekende Nederlanders met Chinese, Turkse, Surinaamse of Antilliaanse roots. Ajouad gaat in 'Kaaskop of…?' vanuit zijn eigen nieuwsgierigheid met jonge mensen uit deze culturen in gesprek over de thema’s Mentaliteit, Liefde, Opvoeding en Trots.

Het startpunt is zijn eigen voetbalveldje in Amsterdam-Oost, waar al die culturen in zijn jeugd bij elkaar kwamen. Worstelen zij met dezelfde issues als Mocro’s? Waar komt de Turkse trots vandaan, wat behelst de Antilliaanse opvoeding, hoe daten Chinese Nederlanders en kloppen de vooroordelen over de Surinaamse mentaliteit eigenlijk wel? Kortom: in welke opzichten zijn deze biculturele Nederlanders kaaskoppen geworden en welke invloed heeft de cultuur van hun (groot-) ouders?

Na elke uitzending is er een live aftertalk op NPO3.nl. Daar praat Ajouad door met gasten over de uitzending. Kijkers kunnen tevens hun vragen stellen aan de gasten of aan Ajouad.

'Kaaskop of…?', vanaf donderdag 11 oktober om 21.45 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Omdat Atil ziek valt, moet Helena op het laatste moment een zitting van hem overnemen. Op het eerste gezicht een eenvoudige zaak, maar tijdens de zitting krijgt Helena de indruk dat er iets niet helemaal klopt. Wanneer ze de zaak laat uitstellen en het dossier heropent, komt ze op het spoor van een criminele motorbende die niet aarzelt om haar te bedreigen. Kan Helena zich nog helemaal in de zaak vastbijten als ze zichzelf ermee in gevaar brengt?

'De Ridder', om 21.25 uur op Eén.

Dossiers