'2Doc': Love Means Zero

dinsdag 3 juli 2018

Wie begin juli geheel in de ban van Wimbledon aan zijn beeldscherm is gekluisterd, mag '2Doc: Love Means Zero' niet missen.

De documentaire over tenniscoach Nick Bollettieri fascineert zelfs mensen die niet van tennis houden.

Nick Bollettieri is een eigenzinnige tenniscoach, die in de jaren tachtig veel succes had met zijn  aanpak. Zijn manier van werken was omstreden, maar Bollettieri bracht zijn pupillen een winnaarsmentaliteit bij en maakte zo van jonge talenten grote kampioenen, waaronder Andre Agassi, Monica Seles, Jim Courier, Venus and Serena Williams, Boris Becker en Mary Pierce.

In '2Doc: Love Means Zero' worden interviews met de nu 86-jarige Bollettieri, voormalige pupillen en werknemers afgewisseld met archiefmateriaal van legendarische tennismatches. Boris Becker komt aan het woord, die met Bollettieri’s hulp zijn grote rivaal Agassi wist te verslaan. Agassi zelf werkt niet mee aan de film. Hij weigerde Bollettieri nog te zien nadat deze de samenwerking met hem beëindigt.

'2Doc: Love Means Zero', woensdag 4 juli om 22.55 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Hoewel Amber fysiek al goed opgeknapt is, ziet ze nog steeds bijna niets. De oogartsen proberen in te schatten of haar zicht kan verbeteren. Leonore viert haar tweede verjaardag ... op intensieve zorgen. Met Lily gaat het eindelijk opnieuw wat beter en ze krijgt goed nieuws: Fieke is op de specialistische afdeling toegekomen met een sinustrombose. Haar medicijnen krijgt ze via spuitjes, maar Fieke is doodsbang voor de prik. Net nu met Saar alles goed leek te gaan, heeft ze plots opnieuw geen gevoel meer in haar rechterhand.

'Kinderziekenhuis 24/7', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers