'Voor Hetzelfde Geld' onderzoekt zonnecrème

dinsdag 12 september 2017
Foto: Eén - © VRT 2017

Heeft het zin om nog geld te investeren in je oude auto als je er vanaf wil? Schildert goedkope muurverf van een paar euro per liter even goed als hele dure? En beschermt elke zonnecrème zoals het hoort?

Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken onderzoeken het op woensdag 13 september in 'Voor Hetzelfde Geld'.

Investeren in je oude auto
Thomas en Jan vonden twee mensen die van hun oude auto af willen en er natuurlijk liefst nog zoveel mogelijk geld voor willen krijgen. Een auto van zo'n tien jaar oud met flink wat kilometers op de teller en wat mankementen.

Is het de moeite om nog geld te investeren in die oude auto om die mankementjes op te lossen? En krijg je hem dan voor meer geld verkocht? Britt stelde zich de vraag, Jan en Thomas zochten het uit.

Welke zonnecrème biedt welke bescherming?
De zomer is achter de rug, maar Britt waagt zich er toch nog aan: zonnecrème. De keuze is gigantisch, de prijzen verschillen enorm en zonnecrèmes kan je zowel in de drogisterij als in de apotheek of de supermarkt kopen.

Maar wat verkopen ze je eigenlijk? En wat zegt die beschermingsfactor echt? Wanneer ben je goed beschermd? Britt trok een dagje naar zee en kreeg de hulp van drie sympathieke surfdudes die zich insmeren met telkens een verschillende zonnecrème. Na een dagje waterpret zien ze maar weinig verschil en dus trekt Britt naar een dermatoloog.

Smeren is de boodschap
Zijn mening is duidelijk: smeren is de boodschap! Goedkope of dure zonnecrème maakt eigenlijk niet zoveel uit. Factor 30 beschermt voldoende, maar dan moet je wél elke twee uur een nieuwe laag aanbrengen, goed voor bijna een hele tube per dag.

Eén dure crème voldeed niet
Alle zonnecrèmes die Britt testte voldeden ruimschoots. Het huismerk van een drogisterij kwam zelfs als beste koop uit een test van Test-Aankoop. Eén dure crème van een merk voldeed niet: beschermingsfactor 30 bleek slechts factor 10, gevaarlijk lager dan wat de verpakking belooft dus.

De ene verf is de andere niet
Wie zijn muur wil schilderen, stelt al snel vast dat de prijsverschillen enorm zijn. Je kan voor een paar euro in de doe-het-zelf-zaak een grote pot latex verf kopen. Maar in een speciaalzaak betaal je voor een pot muurverf van een merk makkelijk het tienvoudige.

Is die verf dan beter? Of is ze makkelijker aan te brengen? Jan trok zijn overall aan en zocht het uit.

'Voor Hetzelfde Geld', woensdag 13 september om 20.40 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chez Annemie' - Annemie Struyf (foto: Eén - © VRT 2017)

Delfine Persoon is de ongeslagen wereldkampioene boksen bij de lichtgewichten. Overdag politieagente, na de werkuren bokser in hart en nieren. Filiep is de man achter Delfine, haar trainer met wie ze een onafscheidelijk duo vormt. Voor het eerst blikken Delfine en Filiep terug, niet alleen naar de beelden van haar grote triomf, maar ook van haar publieke vernedering op het Sportgala van 2014. Samen trekken ze ook lessen, want in 2018 moet Delfine opnieuw haar wereldtitel verdedigen.

'Chez Annemie', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers