'Telefacts Winter': Grand chique in de Zwitserse Alpen

maandag 15 januari 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Terwijl het Franse Courchevel vooral de nieuwe rijken aantrekt, is Sankt Moritz in Zwitserland al jaren het favoriete skioord van adel, koningshuizen en Europese jetset.

Alles is voorzien zodat deze invloedrijke miljonairs zich er helemaal thuis voelen: vijfsterrenhotels en peperdure chalets, polowedstrijden in de sneeuw, stijlvolle Rolls-Royces met chauffeur en sterrenrestaurants op de piste waar ze raclette met kaviaar serveren. De reportage van 'Telefacts Winter' op 16 januari dompelt de kijkers onder in de Zwitserse grand chique.

De miljonairs die in Sankt Moritz verblijven, reizen vaak de hele wereld rond, maar blijven naar het stadje terugkeren omdat het er zo bijzonder is. Zo wordt er jaarlijks een evenement georganiseerd dat uniek is in de wereld: nergens anders wordt white turf georganiseerd, paardenrennen op een bevroren meer. De bezoekers zetten groot geld in op de paarden. Voor de deelnemers aan het toernooi is het een prestigieuze prijs om te winnen, vaak de bekroning van hun carrière.

'Telefacts Winter', dinsdag 16 januari om 21.45 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Arnout Hauben in 'Leve de ZOO!' (foto: Eén - © VRT 2018)

Arnout vertelt het verhaal van Jacques Kets, in 1843 de allereerste directeur van de Zoo van Antwerpen. Kets opent in de Zoo een museum waar vooral opgezette dieren te zien zijn. Maar al snel haalt hij ook levende dieren naar Antwerpen. De eerste chimpansee, Susanna, komt met de boot uit Congo. Met Jacqueline uit Birma heeft de Zoo niet veel later haar eerste olifant. Voor de chimpansees is het een onvergetelijke dag, en Arnout mag erbij zijn: voor het eerst mogen ze naar hun gloednieuw buitenverblijf, en daar zijn ze duidelijk erg blij mee.

'Leve de Zoo!', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers