'Telefacts Winter': Grand chique in de Zwitserse Alpen

maandag 15 januari 2018
Foto: VTM - MEDIALAAN 2018

Terwijl het Franse Courchevel vooral de nieuwe rijken aantrekt, is Sankt Moritz in Zwitserland al jaren het favoriete skioord van adel, koningshuizen en Europese jetset.

Alles is voorzien zodat deze invloedrijke miljonairs zich er helemaal thuis voelen: vijfsterrenhotels en peperdure chalets, polowedstrijden in de sneeuw, stijlvolle Rolls-Royces met chauffeur en sterrenrestaurants op de piste waar ze raclette met kaviaar serveren. De reportage van 'Telefacts Winter' op 16 januari dompelt de kijkers onder in de Zwitserse grand chique.

De miljonairs die in Sankt Moritz verblijven, reizen vaak de hele wereld rond, maar blijven naar het stadje terugkeren omdat het er zo bijzonder is. Zo wordt er jaarlijks een evenement georganiseerd dat uniek is in de wereld: nergens anders wordt white turf georganiseerd, paardenrennen op een bevroren meer. De bezoekers zetten groot geld in op de paarden. Voor de deelnemers aan het toernooi is het een prestigieuze prijs om te winnen, vaak de bekroning van hun carrière.

'Telefacts Winter', dinsdag 16 januari om 21.45 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Rechtbank' (foto: VIER -  SBS Belgium 2018)

'De Rechtbank' opent de zitting in de correctionele rechtbank van Brussel. Een man wordt vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn vriendin. Sindsdien heeft hij geen omgangsrecht meer met zijn dochter. De man beweert dat het om zelfverdediging gaat. Voor het vredegerecht in Antwerpen tracht Van Loon te bemiddelen in een zaak waarbij een man zijn huur voortijdig opzegt, maar zijn huurwaarborg niet terugkrijgt. De verhuurder eist daarbovenop ook een opzeggingsvergoeding. In de correctionele rechtbank van Brugge wordt een man vervolgd voor het bezit, verkoop en gebruik van cannabis. Weymiens zal beslissen of hij een tweede kans krijgt of niet.

'De Rechtbank', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers