'Telefacts Winter': Grand chique in de Zwitserse Alpen

maandag 15 januari 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Terwijl het Franse Courchevel vooral de nieuwe rijken aantrekt, is Sankt Moritz in Zwitserland al jaren het favoriete skioord van adel, koningshuizen en Europese jetset.

Alles is voorzien zodat deze invloedrijke miljonairs zich er helemaal thuis voelen: vijfsterrenhotels en peperdure chalets, polowedstrijden in de sneeuw, stijlvolle Rolls-Royces met chauffeur en sterrenrestaurants op de piste waar ze raclette met kaviaar serveren. De reportage van 'Telefacts Winter' op 16 januari dompelt de kijkers onder in de Zwitserse grand chique.

De miljonairs die in Sankt Moritz verblijven, reizen vaak de hele wereld rond, maar blijven naar het stadje terugkeren omdat het er zo bijzonder is. Zo wordt er jaarlijks een evenement georganiseerd dat uniek is in de wereld: nergens anders wordt white turf georganiseerd, paardenrennen op een bevroren meer. De bezoekers zetten groot geld in op de paarden. Voor de deelnemers aan het toernooi is het een prestigieuze prijs om te winnen, vaak de bekroning van hun carrière.

'Telefacts Winter', dinsdag 16 januari om 21.45 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kotmadam' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

'De Kotmadam' is terug voor het 23ste seizoen. En in aflevering 1 is Jeanne in alle staten: bij de beenhouwer in de buurt is de vitrine beklad en bij de bakker om de hoek werd de vitrine ingegooid. Jef heeft er geen oren naar. Hij loopt op wolkjes omdat hij visgerief gekregen heeft van een zieke kameraad.

'De Kotmadam', om 19.50 uur op VTM.

Dossiers