Team Notestore wint finale 'hoger onderwijs' van 'Jonge Bazen'

maandag 1 juli 2013

Het team Notestore heeft de finale 'Hoger Onderwijs' gewonnen van 'Jonge Bazen', de realityreeks waarmee minister-­‐president en Vlaams minister van Economie Kris Peeters, jongeren wil stimuleren om een eigen onderneming te starten.

Notestore is een online platform waarmee studenten samenvattingen van cursussen kunnen uitwisselen. De onderneming werd begin februari opgericht door Jasper Goyvaerts, Dominiek Henckaerts en Bart Vandevenne, studenten Information Management aan de KU Leuven.

'We hebben meegedaan aan het programma om ervaring op te doen. Ons hoofddoel is niet om ervan te leven, maar om ervan te leren', vertelt Dominiek. 'Ondernemen is een passie voor ons alle drie. Dankzij het programma hebben we veel bijgeleerd. Dat op zich is veel meer waard dan geld verdienen.'

'Maar dat wil niet zeggen dat we geen ambitie hebben', zegt Jasper. 'Integendeel, we zien het groots. In augustus lanceren we de website met Leuvense samenvattingen. Maar daarna willen we doorbreken in België en waarom niet in Europa?'

Met 'Jonge Bazen' wil minister-­‐president en Vlaams minister van Economie Kris Peeters, in uitvoering van het toekomstproject van de Vlaamse regering 'Vlaanderen in Actie', jonge mensen aanzetten en inspireren om zélf de handen uit de mouwen te steken en te ondernemen. Dit programma maakt deel uit van de reeks projecten die in 2011 geselecteerd werden in het kader van een mediaoproep.

De reeks werd uitgezonden op Kanaal Z, is permanent te bekijken op www.jongebazen.be en staat vanaf september ter beschikking als lesmateriaal in alle Vlaamse scholen en onderwijsinstellingen.

'Jonge Bazen' wordt geproduceerd door het Leuvense productiehuis Red Pepper Media in samenwerking met het Agentschap Ondernemen / Vlaanderen in Actie, Kanaal Z, Roularta, KBC, Securex en Ernst & Young.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Helden van de Kinderkliniek' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

De twaalfjarige Freddy is al tien jaar in behandeling bij Dr. Van Hoeck, professor in de kindernefrologie. Freddy leeft met één nier die nog maar voor dertig procent functioneert en dus dringt een niertransplantatie zich op. Finn werd een jaar geleden doorverwezen naar de dienst oncologie, nadat de huisarts een verdikking in zijn kaak vaststelde. Na verschillende onderzoeken bleek het resultaat positief en werd 'high risk' leukemie bij het jongetje vastgesteld. Dr. Verlooy en zijn team stellen alles in z'n werk om Finn te genezen én ondertussen kind te laten zijn.

'Helden van de Kinderkliniek', om 21.10 uur op VTM.

Dossiers