Sandra Bekkari doet deze week aan budgetkoken
September is voor veel gezinnen de duurste maand van het jaar. Gelukkig bewijst Sandra Bekkari in 'Open Keuken' dat goedkoop eten ook perfect gezond en lekker kan zijn.
Van maandag 24 tot vrijdag 28 september gaat ze aan de slag met restjes en betaalbare ingrediënten en tovert daarmee gerechten op tafel voor amper 4,50 euro per persoon.
Maandag 24 september leegt Sandra haar weekendkoelkast met haar versie van een Bretoense pannenkoek, een speltpannenkoek met champignons en kaas. Daarna drukt ze de monday blues de kop in met een kiwikomkommerdrankje, waarmee je je zo op een terrasje in het buitenland waant.
Dinsdag 25 september maakt Sandra twee klassiekers klaar voor geen geld. Eerst maakt ze gevulde tomaten met gehakt, ook wel tomates farcies. En omdat ook oud brood een tweede leven verdient, serveert ze nadien een broodpudding met appel.
Voor de gerechten op woensdag 26 september hoef je zelfs de deur niet uit, want die heeft iedereen ongetwijfeld in huis. Sandra maakt een looksoep en geroosterde bloemkool met een gepocheerd ei en paprikasaus.
Op donderdag 27 september kookt Sandra voor en mét een appel en een ei. Ze maakt haar versie van de Nederlandse klassieker hete bliksem. Nadien is er ook tijd voor easy lunchinspiratie: een wrap van omelet met spinazie.
Aan het einde van week bewijst Sandra dat ook budgetkoken er fancy uit kan zien met een gebakken koolvisfilet met citroensaus. Haar pompelmoes brûlée is niet alleen een streling voor de tong, maar ook voor het oog.
Op het menu:
Maandag 24/09: Bretoense speltpannenkoek & kiwi-komkommerdrankje
Dinsdag 25/09: Tomates farcies & broodpudding
Woensdag 26/09: Gepofte knoflooksoep & bloemkoolsteak met paprikasaus
Donderdag 27/09: Hete bliksem & wrap van omelet
Vrijdag 28/09: Gebakken koolvis met citroensaus & pompelmoes brûlée
'Open Keuken met Sandra Bekkari', elke weekdag om 18.00 uur bij VTM.