'Salvage Hunters: Classic Cars' op Discovery

vrijdag 6 juli 2018

Antiekhandelaar Drew Pritchard houdt niet alleen van oude meubels, vazen en lampen, maar is ook verzot op oude auto's. Deze passie heeft hij al van in zijn jeugd, maar hij heeft er nooit zijn werk van gemaakt. Tot nu.

In 'Salvage Hunters: Classic Cars' reist hij samen met autohandelaar en restaurateur Paul Cowland het land af om op zoek te gaan naar klassieke modellen die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Met zijn neus voor stijl en design wil Drew deze auto’s weer de juiste originele uitstraling geven om ze daarna met winst te verkopen. Het is een heel andere business dan antiek, omdat de items per stuk veel duurder zijn dan diegene die hij tot nu toe verhandelde. Maar dat maakt het ook extra uitdagend.

Zijn eerste aankoop wordt een Volkswagen Golf Mk1 uit 1982, de klassieker onder de kleine familiewagens, maar ook eentje waar doorgaans veel aan gesleuteld is. Zo heeft het exemplaar dat hij gekocht heeft doorheen de jaren extra koplampen, een grotere uitlaat en nieuwe wielen gekregen. Drew vindt dat maar niks en laat hem weer helemaal terugbrengen naar de originele staat, inclusief de bekleding. In deze aflevering koopt hij ook een Lotus Elan Plus 2 uit 1970, die hij een nieuwe verfbeurt geeft, zodat het lijkt alsof de auto splinternieuw is. Precies zoals Drew het voor ogen heeft.

'Salvage Hunters: Classic Cars', vanaf zaterdag 7 juli om 21.00 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Beestig' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

In de rubriek Vreemde Vogels maakt dierenarts Joshua kennis met Kevin Bacon. Niet de acteur, maar een huisdier met een roze snuit en krulstaart. Dieter en Nathalie willen graag wat 'fluffiness' in huis. Dierenarts Joshua is dé ideale man om hen aan een kitten te helpen. Maar een kitten in huis blijkt toch niet zo vanzelfsprekend te zijn, al zeker niet voor het meubilair ... Beestig stapt én vliegt ook rond in het huis van Lieven Scheire.

'Beestig', om 18.15 uur op Eén.

Dossiers