Prestigieuze Waregem Koerse op EXQI Sport

donderdag 27 augustus 2009

Waregem Koerse, het grootste sportieve event van de nationale paardensport, is uitgegroeid tot een spektakel met internationale uitstraling. Bovendien mag Waregem Koerse één van de meest toonaangevende high society events van Vlaanderen genoemd worden.

EXQI Sport zendt op 1 september de Grote Steeple Chase van Vlaanderen uit. Ook de 'Prijs Rally Waregem', 'Jacques du Roy de Blicquy', en 'Felix De Ruyck Horderen' worden uitgezonden. Het programma loopt op EXQI Sport van 14.45 tot 17.20 uur.

Ook tv-faciliteitenleverancier  Alfacam draagt zijn steentje bij aan de legendarische paardenrace langs de Gaverbeek Hippodroom. Voor de vierde keer op rij brengt Alfacam Waregem Koerse in beeld en straalt het de HD-beelden door naar verschillende televisiestations.

Julie Colpaert in 'Telefacts Zomer' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2016)

Eén jaar geleden schoot een Amerikaanse tandarts Cecil dood, de bekendste leeuw van Zimbabwe. Hij betaalde er 50.000 euro voor. Er kwam wereldwijd een storm van protest. Een jaar later is er nog niks veranderd. Er gaan nog altijd duizenden toeristen naar Afrika om wilde dieren te doden. Wilde dieren worden er zelfs speciaal gekweekt om dood te schieten en wie genoeg betaalt, kan zelfs de kleur van zijn prooi kiezen. Jagen is big business.

'Telefacts Zomer', om 22.00 uur op VTM.