'Koppen XL': op cruise na de ramp

maandag 30 juli 2012

Je zou denken dat de tragische ramp met de Costa Concordia begin dit jaar het cruisetoerisme zou doen kelderen, maar niets is minder waar. Ook deze vakantie hebben weer tienduizenden toeristen ingescheept op een of andere cruise en cruises blijven waanzinnig populair. 'Koppen XL' vaart op dinsdag 31 juli mee met het grootste en wellicht meest luxueuze passagierschip ter wereld.

Met zijn 360 meter lengte is de 225 000 ton wegende mastodont een heuse varende stad, goed voor een kostenplaatje van liefst één miljard euro. Maar voor dat astronomische bedrag is voor de zesduizend opvarende passagiers dan ook alle luxe aanwezig. Uniek zijn zeker de ijsschaatspiste, een heuse surfbaan, de zeventig meter hoge deathride en de klimmuur.

Maar ook de subtropische binnentuin, het basketbalveld en uiteraard de verschillende zwembaden en restaurants aan boord worden door de cruisetoeristen zeer gesmaakt. Die die verblijven in een van de 2 700 cabines, de ene al wat luxueuzer en duurder dan de andere. Om al die mensen op hun wenken te bedienen, staan zo’n tweeduizend personeelsleden dag en nacht voor hen klaar. Maar de man waar iedereen mee op de foto wil staan, is de kapitein.

'Koppen XL', dinsdag 31 juli om 21.15 uur op Eén.

Audities voor 'K3 zoekt K3' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2015)

In de eerste auditieshow wagen 13 Vlaamse en Nederlandse kandidaten hun kans op het grote 'K3 zoekt K3'-podium. Een plekje in de nieuwe K3 krijg je echter niet zomaar in de schoot geworpen. Terwijl de meiden een zelfgekozen K3-nummer brengen, zitten twee jury's klaar om hen te beoordelen. Voor het eerst in Vlaanderen beslist een 100-koppige publieksjury van kinderen, mama's, papa's en grootouders als eerste welke kandidaten doorstoten en wie meteen afvalt. Enkel wie de publieksjury kan overtuigen, mag zijn auditie verderzetten voor het oog van vakjuryleden Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst. Zijn zij het eens met het verdict van de publieksjury? En welke meiden sturen ze door naar de volgende ronde?

'K3 zoekt K3', om 20.35 uur op VTM.