'Koppen XL': op cruise na de ramp

maandag 30 juli 2012

Je zou denken dat de tragische ramp met de Costa Concordia begin dit jaar het cruisetoerisme zou doen kelderen, maar niets is minder waar. Ook deze vakantie hebben weer tienduizenden toeristen ingescheept op een of andere cruise en cruises blijven waanzinnig populair. 'Koppen XL' vaart op dinsdag 31 juli mee met het grootste en wellicht meest luxueuze passagierschip ter wereld.

Met zijn 360 meter lengte is de 225 000 ton wegende mastodont een heuse varende stad, goed voor een kostenplaatje van liefst één miljard euro. Maar voor dat astronomische bedrag is voor de zesduizend opvarende passagiers dan ook alle luxe aanwezig. Uniek zijn zeker de ijsschaatspiste, een heuse surfbaan, de zeventig meter hoge deathride en de klimmuur.

Maar ook de subtropische binnentuin, het basketbalveld en uiteraard de verschillende zwembaden en restaurants aan boord worden door de cruisetoeristen zeer gesmaakt. Die die verblijven in een van de 2 700 cabines, de ene al wat luxueuzer en duurder dan de andere. Om al die mensen op hun wenken te bedienen, staan zo’n tweeduizend personeelsleden dag en nacht voor hen klaar. Maar de man waar iedereen mee op de foto wil staan, is de kapitein.

'Koppen XL', dinsdag 31 juli om 21.15 uur op Eén.

logo VIJF logo

De invloedrijke redactrice Margaret dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar nietsvermoedende en komische assistent Andrew om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Het onwaarschijnlijke stel reist af naar Alaska om de eigenzinnige familie van Andrew te ontmoeten. Het zelfbeheerste stadsmeisje komt dan van de ene komische situatie in de andere terecht, waarin ze zich als een vis op het droge voelt. Met een onvoorbereid huwelijk in het vooruitzicht en de vreemdelingenautoriteiten op de hielen, beloven Margaret en Andrew met enige aarzeling zich aan het plan te houden. Ongeacht de gevolgen...

Met: Sandra Bullock (Margaret Tate), Ryan Reynolds (Andrew Paxton), Mary Steenburgen (Grace Paxton), Craig T. Nelson (Joe Paxton), Betty White (Grandma Annie), Dennis O'Hare (Mr. Gilbertson), Malin Akerman (Gertrude) e.a.

'The Proposal', om 20.35 uur op VIJF.