Het repertoire van Jasper Steverlinck in 'Liefde voor Muziek'

zondag 20 mei 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

'Deze songs zijn echt een plezier om te coveren.' Met deze uitspraak van Cocojr. zijn alle 'Liefde voor Muziek'-artiesten het op maandag 21 mei eens als ze het repertoire van Jasper Steverlinck induiken.

Met zijn loepzuivere engelenstem maakt Jasper week na week indruk op gemiddeld 820.396 kijkers (live +7) én op zijn collega-artiesten. 'Jasper is de beste zanger die ik ken', weet Helmut Lotti. En die bewondering stijgt alleen maar als blijkt dat Jasper met zijn stem maar liefst 131 decibel produceert. Dat de stemmen van zijn collega’s serieus de hoogte zullen moeten ingaan, staat dan ook vast.

De opvallende stem van Jasper was voor het eerst te horen in zijn rockgroep Arid. En ook die hits krijgen in 'Liefde voor Muziek' een heel nieuw jasje. 'Dit is heel spannend omdat de liedjes van Arid bij mijn weten nog nooit gecoverd zijn', aldus Jasper. Silvy waagt zich aan een klassieker: You Are uit 2002. 'Mijn favoriete Arid-song', klinkt het. Ze verbaast haar collega’s alweer, met een stoute en sexy versie. Ook Cocojr. kiest voor een Arid-klepper. Hij injecteert een vleugje reggae in Seven Odd Years. Niels Destadsbader kiest voor If You Go. 'Dit liedje had ik als eerste klaar omdat ik het meteen hoorde.' Met zijn versie Als Je Gaat scoort hij opnieuw bij de hele groep.

K’s Choice nam één van Jaspers recentste hits onder handen. Zij brengen met Je Ne Rêve Plus De Toi voor het eerst een Franstalig nummer uit, hun versie van That’s Not How Dreams Are Made. Een vleugje Elvis, een beetje Roy Orbison, een tikkeltje Johnny Cash en een snuifje Willy DeVille: dat is waar Helmut Lotti mee uitpakt. Ook hij koos met I Need Your Love een nummer uit Jaspers meest recente plaat. 'Ik had het idee om het nummer even hoog te zingen als jij, wat enorm moeilijk is. Dus zij die gaan sterven, groeten u.' Sharon keert ten slotte terug naar 2015 en brengt een symfonische versie van de radiohit Things That I Should Have Done.

'Dit is één van de tofste dingen die ik al heb meegemaakt', blikt Jasper terug. Hij wil zijn collega’s bedanken met zijn interpretatie van This House Is Empty Now van Elvis Costello en Burt Bacharach. 'Ik heb dit altijd al eens willen zingen, maar op optredens kwam het er nooit van. Dit is het ideale moment.' Tijdens Jaspers cover wordt het muisstil in de studio en pinken zowel Sharon als Silvy een traantje weg…

'Liefde voor Muziek', maandag 21 mei om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (foto: Canvas - © VRT Joost Joossen 2017)

Er is in de drie jaar sinds de vorige serie van 'Onze man in Teheran' veel veranderd in Iran. De sfeer lijkt losser, maar onder de oppervlakte borrelt het ongenoegen. Thomas ligt van alle kanten onder vuur. Zijn schoonmoeder wacht ongeduldig op een kleinkind en de directeur van het filmbureau van de overheid roept hem op zijn land niet weer als 'achterlijk' af te schilderen. Toch lijkt er veel veranderd in Iran. De sociale media hebben het land uit zijn isolement gehaald en de sfeer lijkt losser en vrijer. Maar onder de oppervlakte borrelt het ongenoegen: vrouwen die op straat protesteren tegen de verplichte hoofddoek worden opgepakt. Nieuw is dat de foto's hiervan direct rondgaan op het internet, evenals de dreigementen van een religieuze fanaticus. Thomas herkent de afzender. Het is een oude bekende.

'Terzake Docu', om 20.30 uur op Canvas.

Dossiers