De perfecte match in 'Telefacts Zomer'

woensdag 18 juli 2018
Foto: VTM - MEDIALAAN 2016

Voor de meesten is Tinder een app om een date te versieren, maar voor de Amerikaanse Alana Duran heeft de app haar leven veranderd. Julie Colpaert brengt morgenavond in 'Telefacts Zomer' haar bijzondere liefdesverhaal.

Alana leert Lori kennen op Tinder en ze vormen een match. De meisjes spreken af en worden verliefd. Alana vertelt al snel dat ze aan de auto-immuunziekte Lupus lijdt en daardoor een nieuwe nier nodig heeft. Ze staat al vijf jaar op een transplantatielijst. Lori blijkt niet alleen een amoureuze match te zijn, maar ook een medische... Al na vier dates besluit ze om haar eigen nier af te staan aan haar vriendin.

Alana Duran: 'Ik had nooit verwacht dat ik op Tinder een nier zou vinden. Ik had eigenlijk niet eens verwacht dat ik er een vriendin zou vinden.'

Lori Interlecchio: 'Ik ben iemand die anderen ertoe aanzet om ook bloed te gaan doneren. Ik vind het maar normaal dat ik dingen afsta die ik zelf niet gebruik, die ik zelf niet nodig heb, zeker als je daar een leven mee kunt redden.'

'Telefacts Zomer', donderdag 19 juli om 22.10 uur bij VTM.

'De Rechtbank' (foto: VIER -  SBS Belgium 2018)

'De Rechtbank' opent de zitting in de correctionele rechtbank van Brussel. Een man wordt vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn vriendin. Sindsdien heeft hij geen omgangsrecht meer met zijn dochter. De man beweert dat het om zelfverdediging gaat. Voor het vredegerecht in Antwerpen tracht Van Loon te bemiddelen in een zaak waarbij een man zijn huur voortijdig opzegt, maar zijn huurwaarborg niet terugkrijgt. De verhuurder eist daarbovenop ook een opzeggingsvergoeding. In de correctionele rechtbank van Brugge wordt een man vervolgd voor het bezit, verkoop en gebruik van cannabis. Weymiens zal beslissen of hij een tweede kans krijgt of niet.

'De Rechtbank', om 20.35 uur op VIER.