Binnenkort weer 'Tijd voor een Switchke!' op En

woensdag 4 juli 2018
Foto: En - VRT 2018

En dompelt haar kijkers onder in een heus zomeraanbod met een heleboel gekende zomerse waarden. Sinds twee jaar staat Adriaan Van den Hoof met de ontspannende quiz 'Switch' steevast op de agenda.

In het derde seizoen, startend vanaf 16 juli, switchen hij en zijn kandidaten opnieuw tot aan het einde van de schoolvakantie.

Er zijn reeds heel wat opnames achter de rug en het belooft een nagelbijtend seizoen te worden. Adriaan vertelt: 'Ik kan al verklappen dat we dit seizoen bijzonder veel spannende finales gaan zien. Dagelijkse jackpots die alsmaar groter worden en competitieve kandidaten zullen dit jaar zorgen voor een boeiend en indrukwekkend seizoen.'

Adriaan Van den Hoof als ervaren presentator
Vanaf maandag 16 juli wagen opnieuw vijf kandidaten zich aan een 'Switchke' in het nieuwe seizoen van 'Switch'. Voor het derde jaar op rij wordt Switch gepresenteerd door Adriaan Van den Hoof, de geknipte presentator voor deze spannende zomerquiz.

Adriaan: 'Dit seizoen is dan wel korter dan de twee voorbije jaren, met ‘slechts’ 35 afleveringen, maar het spelplezier en enthousiasme zien we elk jaar alleen maar toenemen. We hebben weer 35 fantastische kandidaten bij elkaar gebracht. Sommigen hadden al zo vaak de Switch Game gespeeld dat ze eens in het echt van plaats wilden wisselen bij een goed antwoord.'

Adriaan: 'Bijzonder veel spannende finales dit seizoen'
Het concept van de succesvolle quiz blijft ongewijzigd: elke maandag beginnen vijf kandidaten aan hun 'Switch'-week, met in de dagelijkse jackpot 1000 euro. Punten zijn er nog altijd niet te rapen in 'Switch', bij een goed of fout antwoord wordt er gewoon van plaats gewisseld. Na drie rondes speelt de kandidaat op de eerste plaats de finale. Als die finale niet gewonnen wordt, komt er een extra 1000 euro bij in de pot.

Adriaan: 'Als er een paar keer niet gewonnen wordt, kan de pot snel groot worden. En dan merk je hoe de kandidaten, die tijdens de opnames en achter de schermen een hechte band hebben opgebouwd, steeds competitiever worden en proberen de anderen te snel af te zijn. Dat levert altijd boeiende televisie op.'

De Switch Game ontpopt zich tot WK Game
Een paar dagen na de release in de zomer van 2017 prijkte de Switch Game al helemaal bovenaan de lijst van downloads in de App store en bleef het spel wekenlang razend populair. Dit jaar heeft de WK-module in de game het vertrouwde switchen gecombineerd met duizenden voetbalvragen, waardoor nog meer mensen de weg naar de game vonden. Voor het WK losbarstte, werd de game dagelijks door zo'n 2.000 mensen gespeeld, maar na de update is dat aantal al opgelopen naar 15.000. Ondertussen zit de Switch Game aan 600.000 downloads, wat een stijging van 200.000 downloads is ten opzichte van vorig jaar. Met de WK-module kunnen spelers niet alleen hun algemene kennis aanscherpen, maar ook hun voetbalkennis in de strijd gooien.

'Switch', vanaf maandag 16 juli elke weekdag om 20.55 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Beestig' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2018)

In de rubriek Vreemde Vogels maakt dierenarts Joshua kennis met Kevin Bacon. Niet de acteur, maar een huisdier met een roze snuit en krulstaart. Dieter en Nathalie willen graag wat 'fluffiness' in huis. Dierenarts Joshua is d ideale man om hen aan een kitten te helpen. Maar een kitten in huis blijkt toch niet zo vanzelfsprekend te zijn, al zeker niet voor het meubilair ... Beestig stapt n vliegt ook rond in het huis van Lieven Scheire.

'Beestig', om 18.15 uur op En.

Dossiers